Budapest ismét megrendezheti a vizes világbajnokságot

Julio C. Maglione, a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) elnöke úgy fogalmazott, hogy a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt.

Ch. Gáll András (Kvangdzsu)
2019. 07. 22. 6:05
null
Nem mindennapi látványosságot nyújtott az óriás-toronyugrás 2017-ben Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindössze két másodpercen múlott, hogy Késely Ajna a 400 méteres gyorsúszásban megszerezze a magyar küldöttség első érmét a vizes világbajnokságon, amelyre minden bizonnyal csak egy napot kell várni, hiszen magasan a legjobb idővel jutott be 200 méter vegyesen a mai fináléba. A legnagyobb győzelmet tegnap mégis Budapest aratta a vb helyszínén, a dél-koreai Kvangdzsuban, hiszen a nemzetközi szövetség, a FINA vezérkara úgy döntött, hogy 2027-ben ismét a magyar főváros rendezheti meg a világbajnokságot.

Nem mindennapi látványosságot nyújtott az óriás-toronyugrás 2017-ben
Fotó: Mirkó István

Perth (1991, 1998), Róma (1994, 2009), Barcelona (2003, 2013), Fukuoka (2001, 2021) és Kazany (2015, 2025) után Budapest lesz tehát a hatodik olyan város, amely két vb-nek is otthont ad. S erre a szerepre a magyar fővárost ezúttal nem beugróként kérték fel, Budapest hét pályázó közül lett a győztes. A helyszínen rangos magyar küldöttség dolgozott a magyar pályázat sikeréért: Szalay-Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes, Gyurta Dániel és Kovács Ágnes olimpiai bajnok, Fürjes Balázs államtitkár, Wladár Sándor olimpiai bajnok, a Magyar Úszószövetség elnöke, Kemény Dénes szövetségi kapitányként háromszoros olimpiai bajnok vízilabdaedző és Vári Attila kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázó, a Magyar Vízilabda-szövetség elnöke.

Julio C. Maglione, a FINA elnöke úgy fogalmazott: a magyar főváros a valaha volt legjobb világbajnokságot rendezte két évvel ezelőtt, és semmi kétsége sincs afelől, hogy a bizalmat ismét meghálálja. Fürjes Balázs is azt emelte ki, a FINA döntése a bizalomról szól: a szervezete megbízik a magyarokban, megbízik Budapestben, sokra tartja Magyarországot, az újabb vb-rendezés az egész ország sikere.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.