Federer–Djokovics döntő lesz

Novak Djokovicsnak volt könnyebb dolga. A világelső a 23. kiemelt spanyol Bautista Agut ellen játszott a férfi egyes elődöntőben a wimbledoni teniszbajnokságon.

2019. 07. 13. 7:55
Wimbledon
A svájci zseni nyerte a Nadal elleni rangadót Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Novak Djokovicsnak volt könnyebb dolga. A világelső a 23. kiemelt spanyol Bautista Agut ellen játszott a férfi egyes elődöntőben a wimbledoni teniszbajnokságon. A 32 éves szerb extra­klasszis röpke 37 perc alatt ­6:2-re nyerte az első játszmát, a folytatás a vártnál nehezebbre sikeredett Djokovics szempontjából. Bautista váratlanul feltámadt és kiegyenlített (6:4).

A négyszeres wimbledoni bajnok ritmust váltott, sokkal koncentráltabban teniszezett, mint az első két játszmában, így kidomborodott a két játékos közötti különbség. Djokovics 2 óra 50 perc játék után győzött 6:2, 4:6, 6:3, 6:2-re, és várta az ellenfelét a vasárnapi döntőre. A másik ágon két legenda, a 18-szoros Grand Slam-bajnok ­Rafael Nadal és a 20-szoros Grand Slam-győztes játszott a döntőbe jutásért. Az első játszma rövidítésben dőlt el Federer javára, a másodikban Nadal erődemonstrációt tartott, ­6:1-es szettel egyenlített.

A svájci zseni nyerte a Nadal elleni rangadót
Fotó: Reuters

A folytatásban Federer a legszebb napjait idézte: remekül szervált, elegánsan irányított az alapvonalról, és ha kedve támadt, bement a hálóhoz, mert régóta tudjuk, hogy ő ott is feltalálja magát. Nadal egyszerűen nem találta a saját játékát, esélye sem volt a folytatásban. Kettejük negyvenedik (!) mérkőzését Federer nyerte, így ő küzdhet meg vasárnap Novak Djokoviccsal a kilencedik wimbledoni elsőségéért.

A női páros verseny elődöntőjében az első helyen kiemelt Kristina Mladenovic duó két szettben, 7:6, 6:4-re kikapott a harmadikként rangsorolt Hszie Szu-vej, Barbora Strycova tajvani, cseh kettőstől. A US Open- és Australian Open-döntő, valamint a Roland Garros-győzelem után Wimbledonban az elődöntő jelentette a végállomást a magyar, francia kettősnek.

Eredmény, férfiak, elődöntő: Djokovics–Bautista Agut 6:2, 4:6, 6:3, 6:2, Federer–Nadal 7:6, 1:6, 6:3, 6:4.

Női páros, elődöntő: Hszie Szu-vej, Barbora Strycova–Babos Tímea, ­Kristina Mladenovic 7:6 (7-5), 6:4.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.