Szüneteltetik a vegyes párost

Az év első két Grand Slam-tornája után Wimbledonban már nem indul vegyes párosban Fucsovics Márton és Babos Tímea.

2019. 07. 02. 7:18
BABOS Tímea; FUCSOVICS Márton
Wimbledonban külön utakon járnak Fotó: MTI/EPA/Ritchie Tongo
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az év első két Grand Slam-tornája után Wimbledonban már nem indul vegyes párosban Fucsovics Márton és Babos Tímea. A két MTK-s teniszező a jövő évi tokiói olimpia érdekében nevezett ebben a műfajban az Australian Openre és a Roland Garrosra, de – indoklásuk szerint – Londonban éppen az olimpiai kvalifikáció miatt nem lépnek pályára egymás oldalán. Ez első hallásra elég kacifántosan hangzik, valójában csak arról van szó, hogy a 2020-as tokiói olimpiai részvételt nem vegyes párosban kell kiharcolni, ezért mindkét játékos a saját feladatára koncentrál.

Wimbledonban külön utakon járnak
Fotó: MTI/EPA/Ritchie Tongo

Babos Tímea női egyesben már a selejtezőben kiesett, a francia Kristina Mladenovic oldalán párosban indul. A legfrissebb világranglistán az 51. helyen álló Fucsovics Márton ma délután az osztrák Dennis Novak ellen mutatkozik be Wimbledonban. A világelső címvédő, Novak Djokovics három szettben nyert a német Philipp Kohlschreiber ellen, a tavalyi döntős, Kevin Anderson is biztosan lépett a következő körbe.

Ez nem jött össze a hatodikként rangsorolt német Zverevnek, aki a cseh Jan Veselytől kapott ki, a hetedik helyen kiemelt Cicipasz pedig az olasz Fabbiano ellen szenvedett vereséget.

Meglepetéssel kezdődött a nők versenye: már az első fordulóban búcsúzott a US Open és az Australian Open bajnoka, Oszaka Naomi. A japán versenyzőt a kazah Putyinceva ejtette ki egy szoros és egy sima játszmában.

Búcsúzott a az ötszörös bajnok amerikai legenda, Venus Williams is, aki a nála 24 évvel fiatalabb honfitársától, Cori Gaufftól kapott ki.

Wimbledoni teniszbajnokság. Érdekesebb eredmények: Djokovics (szerb, 1.)–Kohlschreiber (német) 6:3, 7:5, 6:3, Anderson (dél-afrikai, 4.)–Herbert (francia) 6:3, 6:4, 6:2, Wawrinka (svájci, 22.)–Bemelmans (belga) 6:3, 6:2, 6:2, Fabbiano (olasz)–Cicipasz (görög, 7.) 6:4, 3:6, 6:4, 6:7, 6:3, Vesely (cseh)–A. Zverev (német, 6.) 4:6, 6:3, 6:2, 7:5.

Nők: Putyinceva (kazah)–Oszaka (japán, 2.) 7:6, 6:2, Halep (román, 7.)–Szasznovics (fehérorosz) 6:4, 7:5, Gauff (amerikai)–V. Williams (amerikai) 6:4, 6:4.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.