Kállai a szívére hallgatott

Kállai Ákos, a nők kapitánya az utolsó pillanatig töprengett, vajon ki legyen a negyedik magyar egyéni induló a hazai rendezésű öttusa vb-n.

2019. 08. 30. 15:24
KOVÁCS Sarolta; ALEKSZEJEV Tamara
Kovács és Alekszejev is harcba száll az érmekért Fotó: MTI/Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Martinek János nem bonyolította túl a dolgot, de erre nem is volt oka. A férfi-öttusaválogatott szövetségi kapitánya a nyári Európa-bajnokság után kijelentette, hogy nem fog változtatni az angliai Bathban szerepelt magyar csapaton, azaz a rangidős mellett az Eb-n olimpiai kvótát szerzett Demeter Bence, valamint Kasza Róbert és Regős Gergely alkotja a magyar csapatot a jövő hétfőn kezdődő budapesti világbajnokságon.

Kállai Ákos, a nők kapitánya az utolsó pillanatig töprengett, vajon ki legyen a negyedik magyar egyéni induló a hazai rendezésű vb-n. Egy kérdőjel maradt, amin sokat rágódott a nők főnöke: vajon az Eb előtt kézközépcsonttörést szenvedett Alekszejev Tamara felépül-e a vb rajtjáig, és vállalja-e a szereplést? Alekszejev idén megnyerte a székesfehérvári világkupa-versenyt, és az országos bajnokságon is győzött.

Kovács és Alekszejev is harcba száll az érmekért
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Kállai csütörtök délelőtt bizakodó volt, reményeit Alekszejev lovaspályán nyújtott teljesítménye, mozgása táplálta, de a kapitány óvatos duhajként nem akart elhamarkodott kijelentést tenni a versenyző szereplésével kapcsolatban. Csak a tényt rögzítette: megvárja a délutáni vívóedzést, s csak utána határoz az indulók névsoráról. Azt azért hozzátette, hogy ha a szívére hallgat, akkor Alekszejevet nevezi negyedik egyéni indulónak. Amennyiben a tapasztalt öttusázó nem vállalta volna a szereplést, akkor két fiatal, Barta Luca vagy Réti Kamilla közül került volna ki a negyedik egyéni versenyző. Este hét óra után szállt fel a fehér füst: Alekszejev Tamara megméretheti magát a vb-n. – Nem látok olyan akadályt, ami miatt ne indulhatna – fogalmazott Kállai Ákos az újabb tapasztalatokat összegezve.

A világbajnokságon a női csapatban a már olimpiai kvótás Kovács Sarolta, valamint Guzi Blanka és indul, ahogy ezt már korábban a kapitány rögzítette. A szabályok szerint a három versenyző egyéni eredményeiből adódik össze a csapat teljesítménye, a „klasszikus” csapatverseny már nem szerepel az öttusa programjában. A negyedik induló tehát Alekszejev Tamara lesz, a csapatban háromszoros világbajnok székesfehérvári versenyző hazai közönség előtt küzdhet az olimpiai indulást jelentő kvótáért.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.