Leeresztettek a tartalékosok

A hétvégi NB I-es forduló legnagyobb meglepetésére vasárnap estig kellett várni: 4-1-es vereséget szenvedett a bajnoki címvédő Ferencváros a Puskás Akadémia ellen. Szergej Rebrov edző pihentette a kulcsjátékosait, a mutatott játék ettől függetlenül csalódás. A Mol Fehérvár és a Mezőkövesd továbbra is hibátlan, Kispesten érik az edzőváltás. Eseménydús forduló volt az élvonalban.

2019. 08. 26. 16:00
Szerető (balra) és Bőle nem tudott élni a lehetőséggel Felcsúton Forrás: Nemzeti Sport
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szegény Radics Márton. A Puskás Akadémia loboncos hajú tinédzserét már a 23. percben lecserélte az edzője a Ferencváros ellen. Pedig a 17 éves középpályást agyondicsérte Hornyák Zsolt a nyitófordulóban Újpesten. Hát szegény, tegnap nagyon nem találta a helyét, egy fél félidő alatt összehozott egy sárga lapot és egy gólt a Fradi, a tartalékos Fradi ellen. Szergej Rebrov, a bajnokcsapat edzője megtartotta „jó” szokását: a nemzetközi kupameccs előtt erősen felforgatott csapatot küldött pályára. Sztefan Szpirovszki hosszú sérülése után először volt kezdő a Fradiban, Szerető Krisztofer pedig rövid, kilencedik kerületi pályafutása során az első meccsét játszotta kezdőként a zöld-fehéreknél.

Szerető (balra) és Bőle nem tudott élni a lehetőséggel Felcsúton
Fotó: Nemzeti Sport

Gróf Dávid, Varga Roland, Botka Endre, Bőle Lukács, Priskin Tamás és Leandro, azaz a magyar különítmény is megkapta a bizalmat a nemzetközivé lett Ferencvárosban. És csipkedte magát a B csapat, Szpirovszki gyönyörű gólt szerzett, Varga és Bőle sokat futott. Aztán a döntő fölény (merthogy az volt) elkényelmesítette a Ferencvárost, újabb gólok helyett Sós Bence bombájával kiegyenlített a Puskás Akadémia. Nehezen pörgött fel a Fradi, a második félidőben Gróf elhúzta a tizenhatoson belül ­Josip Knezevic lábát, a jogos tizenegyest a sérült értékesítette. Átvette a vezetést a Puskás Akadémia, sőt ­Urblík – a Radics helyére beállt szlovák középpályás – két góljával eldöntötte a meccset a hazaiak javára. Ki gondolta ezt a 23. percben?

A Ferencváros teljesen összeomlott a második félidőben, pedig a magyar mezőnyben jó nevű labdarúgókat vonultatott fel, ám ez az állomány láthatóan nyögi az összeszokottság hiányát. Rebrovnak két feladata van: valahogy továbbjuttatni az „A csapatot” csütörtökön a litván Suduva ellen, majd az eredménytől függetlenül megtalálni az ideális kezdőcsapatot a magyar bajnokságra.

„Éreztük, hogy ezt a mai Fradit meg lehet verni. A játékosaink szinte repkedtek a pályán” – értékelt Hornyák Zsolt, a Puskás Akadémia edzője az M4 Sporton.

„Az ellenfél csapatában jobb karakterű labdarúgók játszottak, mint nálunk. A mieinktől kellene megkérdezni, hogy miért. Lehet, hogy mérgesek rám vagy a klubra azért, mert nem játszanak eleget… Nem láttam a játékosokon az elszántságot 1-1, 1-2, 1-3 után sem” – mondta Szergej Rebrov, a Ferencváros szakvezetője.

A forduló másik vesztese a Honvéd, amely egyre mélyebb gödörbe került: hiába szerződött vissza Kispestre ­Davide Lanzafame, és rúgott két gólt a Debrecen ellen, egyedül ő is kevés volt a győzelemhez. Nagy a baj a piros-feketéknél, Giuseppe Sannino nem először pedzegette, hogy megérti, ha a vezetők más edzővel képzelik el a jövőt. Az olasz mérlege négy meccsből négy vereség, az előző szezonban kupadöntős Honvéd az utolsó előtti a tabellán. A Mezőkövesd még hibátlan, csakúgy, mint a Debrecen és a Mol Fehérvár. Az első számú trónkövetelő 2-0-ra nyert Pakson, négy forduló alatt 13 gólt szerzett, ebből Futács Márkó egymaga ötöt. Nem lenne meglepő, ha az ő nevét is olvashatnánk Marco Rossi szövetségi kapitány ma nyilvánosságra kerülő keretében.

NB I, 4. forduló:

Bp. Honvéd–Debrecen 2-3, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2441 néző, v.: Farkas Á. Gólszerzők: Lanzafame (44., 82.), illetve Trujic (9.), Haris (66.), Varga K. (77.).

Diósgyőr–Mezőkövesd 0-3, Diósgyőr, 4853 néző, v.: Andó-

Szabó. Gólszerzők: Nagy D. (50.), Karnyicki (56.), Cseri (66.).

Kisvárda–Újpest 2-0, Kisvárda, 2451 néző, v.: Erdős. Gólszerző: Grozav (23., 75.).

Kaposvár–Zalaegerszeg 0-4, Kaposvár, v.: Karakó. Gólszerzők: Radó (33., tizenegyesből), Barczi (34.), Devecseri (83.), Ikoba (89.). Kiállítva: Nagy K. (Kaposvár, 18.).

Paks–Mol Fehérvár 0-2, Paks, 2000 néző, v.: Csonka. Gólszerzők: Futács (24.), Petrjak (61.).

Puskás Akadémia–Ferencváros 4-1, Felcsút, Pancho Aréna, 3867 néző, v.: Berke. Gólszerzők: Sós (46.), Knezevic (58., tizenegyesből), Urblík (79., 83.), illetve Szpirovszki (12.).

Az NB I állása:

1. Mol Fehérvár 4 4 – – 13- 3 12

2. Mezőkövesd 4 4 – – 7- 1 12

3. Debrecen 3 3 – – 10- 5 9

4. Kisvárda 4 3 – 1 7- 5 9

5. Puskás A. 4 2 – 2 7- 5 6

6. Paks 4 1 1 2 4- 5 4

7. Újpest 4 1 1 2 4- 7 4

8. ZTE 3 1 – 2 6- 4 3

9. Ferencváros 2 1 – 1 2- 4 3

10. Diósgyőr 4 1 – 3 4-11 3

11. Bp. Honvéd 4 – – 4 5-11 0

12. Kaposvár 4 – – 4 3-11 0

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.