Madár újra szorítóközelben

Erdei Zsolt, a Magyar Ökölvívó-szakszövetség két és fél éve regnáló első embere a jövőben sportszakmai elnökként folytatná, posztját Bajkai István, a MÖSZ élére a tavalyi budapesti ifjúsági világbajnokság pénzügyi zűrzavara után kinevezett biztos venné át. A keddi elnökségi ülésen megfogalmazott elképzelést a szeptember 29-re összehívott rendkívüli közgyűlésnek kell szentesítenie.

Ch. Gáll András
2019. 08. 29. 13:00
ERDEI Zsolt
A korábbi klasszisnak nem kenyere az adminisztráció Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Valójában társelnökként folytatnám, vissza akarok térni a szakmához, ha úgy tetszik, újra közel kerülnék a szorítók világához. Úgy érzem, ketten együtt Bajkai úrral erősebbek leszünk, mint én egyedül. Meggyőződésem, hogy az ügyvezetés, az adminisztráció irányítása neki sokkal inkább testhez álló feladat” – mondta Erdei Zsolt, akit 2017. április elsején választottak meg elnöknek a több mint két évtizeden át irányító, jelenleg tiszteletbeli elnökként működő Csötönyi Sándor utódjaként.

Madár arról is beszélt, hogy alapszabály-módosítást terveznek, s ezt is a szeptember 29-i közgyűlésnek kell elfogadnia, mint ahogy a sportszakmai alelnöki poszt létrehozására, illetve Bajkai elnökké választására vonatkozó elképzelést is. A módosítás-tervezetet szét is küldik a szakosztályoknak, hogy majd a közgyűlésen annak ismeretében tudjanak voksolni.

A korábbi klasszisnak nem kenyere az adminisztráció
Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Erdei amúgy is a reformok embere, az utóbbi hetek-hónapok legélénkebb visszhangot kiváltó változása Bolat Nijazimbetov kazah edző szerződtetése volt a férfiválogatott élére, a betegséggel küszködő ifjabb Balzsay Károly szövetségi kapitány munkájának megkönnyítésére. „Bolat eddigi tevékenysége minden várakozást felülmúlt, a versenyzők odavannak az edzéseiért, dacára annak, hogy a gatyát is leizzadják magukról. És Bolat nemcsak a testtel, hanem a lelkekkel is foglalkozik. Egy apróság: minden reggeli edzés a Himnusz eléneklésével kezdődik, mert a kazah szakember hitvallása értelmében a haza olyan, mint az anya: tisztelni, sőt imádni kell. S az sem mellékes, hogy a szakember a kazah–magyar rokonság szószólója, testvéreként kezeli bokszolóinkat” – jellemezte az új vezetőedzőt az elnök.

Az egész ökölvívó-társadalmat lázban tartó kérdés a profik esetleges indulása az olimpiai selejtezőkön, amelynek a lebonyolítását a Nemzetközi Olimpiai Bizottság kivette a világszövetség, az AIBA kezéből. „Folynak az egyeztetések a honi profikkal, mivel az olimpiai selejtezők körül teljes a bizonytalanság, még azt sem tudjuk száz százalékig, hogy részt vehetnek-e a hivatásosok a kvalifikációs folyamatban. Jó lenne minél előbb tisztán látni. Egyelőre az a fontos, hogy a szeptember 7–21. között Jekatyerinburgban esedékes világbajnokságon, ahol elképzeléseim szerint hat magyar bunyós indulna, jól szerepeljünk.”

Ez bizony létkérdés, már csak azért is, mert a nemzetközi eredmények elmaradása nem jönne jól a sportágnak, amely idehaza mindenképpen meg akarja őrizni kiemelt státusát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.