Történelmi Szuperkupa jön

Ilyen még nem volt: két angol csapat játszhat a Szuperkupáért. A BL-t megnyert Liverpool negyedszer indul harcba a trófeáért, az EL-győztes Chelsea pedig másodszor kaparinthatná meg.

Magyar Nemzet
2019. 08. 14. 14:33
UEFA Super Cup - Chelsea Training
Frank Lampardnak edzőként összejöhet ez a trófea is Fotó: REUTERS/Kemal Aslan
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ilyen még nem volt: két angol csapat játszhat a Szuperkupáért. A Bajnokok Ligáját megnyert Liverpool negyedszer indul harcba a trófeáért, miután 1977-ben, 2001-ben és 2005-ben is a magasba emelhette azt az aktuális csapatkapitánya, az Európa-liga-győztes Chelsea pedig 1998 után másodszor kaparinthatná meg. A londoni együttes új menedzsere, Frank Lampard kétszer is a serleg közelébe jutott a Chelsea-vel, ám 2012-ben a BL-, 2013-ban pedig az El-győztes csapat tagjaként zárta vesztesen ezt a presztízsmérkőzést. Ő azonban nem magáról beszél:

– Ezt a kupát nagyon meg szeretné nyerni a klub. Egy döntőben mindig ki lehet kapni, mert ott olyan minőségű ellenfelek vannak, mint a Liverpool, de az a legfontosabb, hogy tiszta lelkiismerettel jöjjünk le a pályáról, mindent megtettünk a sikerért.

Frank Lampard helyzetét nagyban nehezítette az a tény, hogy az UEFA büntetése miatt a Chelsea ezen a nyáron nem szerződtethetett új futballistát. A csapata a hét végén rosszul kezdte a bajnokságot, 4-0-ra kikapott a Manchester United vendégeként. A menedzser több fiatalt is bevetett ezen a balsikerű találkozón, könnyen elképzelhető, hogy a Szuperliga-meccsen Isztambulban (21 óra, tv: M4 Sport) szerepet kapnak olyan tapasztaltabb játékosok is, mint Willian, vagy Christian Pulisic.

Frank Lampardnak edzőként összejöhet ez a trófea is
Fotó: REUTERS/Kemal Aslan

Liverpooli kollégája, Jürgen Klopp kedvezőbb előjelekkel várhatja az összecsapást, csupán a hosszabb időre megsérült kapus, a brazil Alisson kiesése okozhatott neki gondot, várhatóan a spanyol Adrián San Miguel nevével kezdődik majd az összeállítás. A Premier League rajtját a Liverpool jól vette, hiszen 4-1-re legyőzte a Norwich-ot.

És ilyen még nem volt: férfi európai kupameccsen először lesz női játékvezető, a francia Stéphanie Frappart vonul be ezzel a sportág történelmébe.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.