Szombaton ismét Magyar Kosárlabdázás Napja a Hősök terén

Nyolcadik alkalommal tartják meg szombaton a Hősök terén a Magyar Kosárlabdázás Napját, amelynek keretében harmadszor rendezik meg a Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupát.

Forrás: MTI2019. 09. 10. 22:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rendezvény keddi sajtótájékoztatóján Szalay Ferenc, a szervező Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke úgy fogalmazott, hogy a streetball-sorozat döntőjével kiegészítve a sportág nagyon komoly programmal várja a Budapestről és a környék településeiről kilátogató érdeklődőket.

Az elnök rövid értékelése szerint 2019 jó éve a magyar kosárlabdának, miután a férfi válogatottnak nagyon kevés hiányzott ahhoz, hogy kijusson a világbajnokságra, a női együttes az Európa-bajnokságon teljesítette az elvárást, Sopron pedig újra Final Fourt rendezhetett. A női 3x3-as válogatott vb-ezüstérmét nagyon komoly eredménynek nevezte.

„Bízunk benne, hogy a lányok ott lesznek a tokiói olimpián” – jelentette ki Szalay Ferenc, aki úgy látja, hogy a férfi utánpótlás-nevelést viszont meg kell újítani.

„Más mentalitású utánpótlásedzőknek kell átvenniük az irányítást, és nemcsak a válogatottaknál, hanem a kluboknál is, és nagyobb hangsúlyt kell helyezni a fizikai képzésre is” – hangsúlyozta az MKOSZ első embere.

Kucsera József, a rendezvény főszervezője arról beszélt, hogy immár 27. éve rendezik meg a Streetball Challenge sorozatot, amelynek döntőjére a hagyományoknak megfelelően idén is a Hősök terén kerül sor. Ott csatlakoznak az eddigi állomások győzteseihez a budapesti 17 kategória győztesei, és mérik össze erejüket. Kiemelte, hogy a 17 kategóriával valamennyi korosztályt lefedik, emellett a Budapest 3x3 kupában a fővárosi utánpótlás egyesületek mérkőznek meg egymással, de a fővárosi szövetség támogatásával a szenioroknak is rendeznek tornát.

A főszervező felhívta a figyelmet arra, hogy köszönteni fogják az idén 70 éves Bp. Honvéd kosárlabda-szakosztályának tagjait, a klub eddig összesen 33 felnőtt férfi bajnoki címet nyert. A nézők olyan legendákkal találkozhatnak, mint Gellér Sándor vagy Losonczy Árpád. Hozzáfűzte: a tolerancia jegyében, az NKM támogatásával idén már hat csapat részvételével szerveznek tornát a kerekesszékesek számára.

A Magyar Kosárlabdázás Napjának egyik leglátványosabb eseménye a szombaton 12 órától kezdődő Nemzetközi Akrobatikus Kosárlabda Kupa, a BuDunkPest lesz. Takács Áron főszervező tájékoztatása szerint a világ legjobb akrobatikus kosarasai érkeznek Magyarországra, Szlovéniából, az Egyesült Államokból és Franciaországból, míg a hazai színeket a Face Team képviseli majd. A nézők látványos zsákolásokat és igazi show-t láthatnak majd.

Az egész napos rendezvény szombat reggel 9 órától, több mint 20 pályán zajlik majd a Hősök terén.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.