Csak a Győr vette a skandináv feladatot

2019. 10. 07. 13:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ha létezett fix egyes a női kézilabda Bajnokok Ligája-csoportör első fordulójában, akkor a címvédő Győri Audi ETO hazai győzelme a svéd Sävehof ellen mindenképpen az volt. Ennek megfelelő lendülettel kezdett az ETO vasárnap az Audi Arénában, pillanatok alatt elhúzott 5-0-ra, főleg a kapuban parádézó Kiss Éva védései, a támadásban igen aktív Anne Mette Hansen és Kari Brattset góljai repítették előre Danyi Gábor csapatát. Az ellenfél megilletődve játszott, csak a hetedik percben szerezte az első gólját. Kicsit alábbhagyott a győriek koncentráció­ja, a svédek feljöttek 11-9-re, de aztán egy újabb 5-0-s hazai rohammal nyomatékosította a fölényét a Bajnokok Ligája magyar címvédője.

A szünetben kapust cserélt az ETO, Kisst Leynaud váltotta, a lendület viszont nem változott, tízre nőtt a különbség a két csapat között. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is kapaszkodott a Sävehof, feljött hat gólra, de a hajrában újra kinyílt az olló, a végén alakult ki a legnagyobb differencia, végül 35-23-ra nyert a Győr. A nyáron szerződtetett Katerina Bulatovic, Beatrice Edwidge, Estelle Nze Minko és Faluvégi Dorottya is góllal mutatkozott be új csapata első idei BL-mérkőzésén.

– Ugyan akadtak hullámvölgyek a játékunkban, de nem kell álszerénynek lennünk, jó mérkőzésünk volt. Azért kell dolgoznunk a jövőben, hogy minél inkább lerövidítsük a gyengébb pe­riódusokat egy-egy mérkőzésen belül – nyilatkozta a meccset követően Danyi Gábor, a Győr edzője.

Másik BL-csapatunk, az FTC-Rail Cargo Hungaria norvégiai vendégjátéka nem úgy sikerült, ahogy reméltük. – A számok önmagukért beszélnek: ennyi eladott labdával és kihagyott zicerrel nem lehet nyerni egy ilyen szintű ellenfél otthonában – értékelt Elek Gábor a kristiansandi ­31-22-es vereség után. A Ferencváros csak az első félidő közepéig volt méltó ellenfele az előző szezonban a Final Fourban szerepelt norvég együttesnek. Egyedül a tízgólos Háfra ­Noémi volt dicsérhető, illetve a fiatal Bánfai Kíra, a junior Európa-bajnok szélső élete első BL-meccsén góllal jelentkezett. A túloldalon az exgyőri ­Heidi Löke parádézott, róla a hét elején még az a hír járta, hogy műteni kell, kihagyja a decemberi vb-t, ehhez képest feltámadt a poraiból, és nyolc gólt szerzett a Fradi ellen.

Bajnokok Ligája, csoportkör első forduló. A csoport: Vipers Kristian­sand–FTC-Rail Cargo Hungaria 31-22. D csoport: Győri Audi ETO–­Sävehof 35-23.

Javított a Veszprém

Három egymást követő vereség után újra győzött az előző szezon BL-döntőse, a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapata. David Davis együttese hazai pályán igyekezett kiengesztelni szurkolóit a fehérorosz Meskov Breszt elleni SEHA-liga mérkőzésen. Nem volt nehéz dolga, a Breszt erősen tartalékos csapattal érkezett Veszprémbe. A 32-23-as győzelem ennek ellenére dicséretes, főleg az elmúlt időszak hányattatásai után.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.