Dibusz Dénesre nem volt ellenszer

A Ferencváros százszázalékosan teljesítette az őszi szezon legnehezebb bő hetét. Az Újpest és a CSZKA Moszkva után tegnap, az NB I 10. fordulójának rangadóján — a remekül játszó Isael, a kétgólos Sigér, valamint a bravúrt bravúrra halmozó Dibusz vezérletével — a Fehérvár FC-t is legyőzte. Ezzel befogta legfőbb riválisait, a Vidit és a Mezőkövesdet a tabella élén, sőt jobban is áll náluk, hiszen egy meccsel kevesebbet játszott.

2019. 10. 28. 11:15
null
Sigér két góljával járult hozzá az FTC sikeréhez Fotó: Arpad Kurucz Forrás: Kurucz Árpád
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét edző kissé átalakította a megszokott tizenegyet a rangadóra, azzal a különbséggel, hogy Szergej Rebrov eltervezetten, Marko Nikolics viszont kényszerből. A Ferencváros ukrán edzője, a csütörtöki, moszkvai Európa-liga-mérkőzéshez képest pihentette Lovrencsicset, Zubkovot és Bolit is, s bekerült Dvali, Varga és Isael. Az FTC, csakúgy, mint az Espanyol vendégeként, tegnap is vérbeli középcsatár nélkül kezdett. A Fehérvárnál Juhász a bemelegítés során szúrást érzett a combjában, ezért nem vállalta a játékot; a nyáron a magyarral szemben a román válogatottság mellett zajosan hitet tett Adrián Rus kapott lehetőséget a helyén. Játszott a piros-kékeknél a nyáron a zöld-fehérektől érkezett Ivan Petrjak is, aki Fehérváron eddig nem váltotta meg a világot, kilenc forduló alatt csupán egy gólt szerzett.

Szinte telt ház fogadta a csapatokat a Mol Aréna Sóstóban, ott volt a magyar futball színe-java szövetségi kapitánnyal az élen. A hazaiak játszottak mezőnyfölényben, avagy a Ferencváros átengedte a kezdeményezést. Rebrov számítása vált be. Egyrészt a ha­zaiak veszélytelenek voltak Dibusz kapujára, másrészt Isael „hamis centerként” kimagaslott a mezőnyből, a fehérváriak nem tudták tartani a brazil támadót. A vendégek vezető gólja is így született. A 26. percben Elek fellökte Isaelt, a sértett a védőfal mögé nyesett. A társak ugyan lesgyanús helyzetben voltak, ám Haratin a hátvédek mögül érkezett, mellkassal Sigérnek készítette le a labdát, aki úgy tizenkét méterről, lesz, ami lesz alapon beledurrantott, s a labda Kovácsik lába között – ahogy a szakzsargon mondaná – utat talált a kapuba. Ha a rutinos Juhász a pályán van, talán jobban reagál a hazai védelem erre a jelenetre, de így vezetést szerzett a Ferencváros.

Sigér két góljával járult hozzá az FTC sikeréhez
Fotó: Kurucz Árpád

A második félidő heves Vidi-rohamokkal kezdődött, s a játék ekkor végig méltó volt a rangadó minősítéshez. A 61. percben Hodzic 25 méterről remek lövést eresztett, ám Dibusz olyan formában van, hogy ezzel nem lehetett meglepni. Aztán megint Isael és Sigér volt a két főszereplő. A brazil sarokkal hozta ziccerbe társát, aki ismét nem a legjobban, de szerencsésen találta el a labdát, amely megpattant Ruson, s védhetetlenül vágódott a hálóba (0-2).

A fehérváriak persze nem adták fel, de akárcsak az újpestiek és a CSZKA-sok, Dibusszal ők sem bírtak. A Fradi kapusa a második félidő derekán egy percen belül három akkora bravúrt mutatott be, amelyekből egy is ritka egy meccsen. A hajrában kiütközött a fáradtság a ferencvárosiakon, a 86. percben egy kemény párharc után lecsorgó labdát bebombázva Milanov szépített. Berke játékvezető öt percet hosszabbított, a ráadásban a Fehérvárnak két helyzete is akadt, de Dibuszon sem Hodzic, sem Rus nem tudott kifogni.

– Nem szeretném kiemelni, hogy most éppen rám esett sor, a csapat nagyot küzdött, hatalmas dolog, hogy ezt a hármas sorozatot három győzelemmel zártuk – mondta az M4 Sportnak Sigér Dávid.

– A Fradiban meccsenként többnyire egy-két lövést kell hárítani. A kapus helyzete hasonló a csatárokéhoz, azon múlik a megítélése, hogy azt az egy-két helyzetet hogyan oldja meg. Örülök, hogy nekem most sikerült – tette hozzá Dibusz, akinek nem egy-két, hanem hét nagy védése volt a mérkőzésen.

NB I, 10. forduló:

Fehérvár FC–Ferencváros 1-2 (0-1), Mol Aréna Sóstó, 12 192 néző, v.: Berke. Gól: Milanov (86.), illetve Sigér (24., 63.)

Honvéd–Kaposvár 2-0 (2-0), Hidegkuti-stadion, 2543 néző, v.: Erdős. Gól: Lanzafame (16., – 11-esből), Moutari (34.)

Paks–Diósgyőr 1-2 (0-1), Paks, v: Kassai. Gól: Könyves (59.), illetve Ivanovski (14.), Iszlai (65., tizenegyesből)

Kisvárda–Puskás Akadémia 0-1 (0-0), Kisvárda, 2684 néző, v.: Bogár. Gól: Henty (79.)

Újpest–Zalaegerszeg 0-0, Illovszky Rudolf Stadion, 2619 néző, v.: Karakó

Mezőkövesd–Debrecen 3-1 (1-0), Mezőkövesd, 2628 néző, v.: Bognár. Gól: Berecz (45.), Zizivadze (53.), Vajda (82.), illetve Adeniji (61.)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.