A sport és a kultúra kapcsolatát is előtérbe helyezik a magyarok a Giro d'Italia-n

A sport és a kultúra, sőt az életstílus és a sport kapcsolatát előtérbe helyező programokat terveznek a jövő évi Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny magyarországi szakaszainak szervezői.

Forrás: MTI2019. 11. 08. 23:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sió Zoltán, a Giro Hungary2020 projektcsapatának újonnan kinevezett vezetője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményben kiemelte: együttműködést terveznek „meghatározó hazai művészeti egyetemekkel”, illetve szeretnének eljutni „a szabadidősportot kedvelők széles rétegéhez” is.

„A Giro nem csupán egy sportesemény, hanem egy szenvedély és végtelen lehetőség. Nem véletlen, hogy a Giro szimbóluma egy végtelen jel” – fogalmazott.

A kommüniké kiemelte, a kerékpározás a világ egyik legnagyobb körversenyén résztvevők mellett a szabadidősportot kedvelőké éppúgy, mint a városi közlekedésben a kerékpározást előnyben részesítőké. A szervezők szeretnék, ha a Giro mindenkihez eljutna és a körverseny három magyarországi szakasza után még többen kedvelnék meg a sportágat.

Ennek jegyében a Bálnában szombaton és vasárnap tartandó Közép-Európai Fashion Week keretein belül a résztvevők VR-, azaz virtuális valóságos szemüveg segítségével kipróbálhatják magukat a Giro útvonalán, mindezt impozáns környezetben, fiatal tervező-tehetségek kiállítási darabjai között tehetik meg.

A jövő évi olasz körverseny első három etapját rendezik május 9. és 11. között Magyarországon, mielőtt Olaszországban folytatja útját a 103. Giro mezőnye. Az első szakasz egy 8,6 kilométeres budapesti időfutam lesz, majd Budapest-Győr és Székesfehérvár-Nagykanizsa szakaszokat rendeznek. Magyarországot korábban még egyik nagy háromhetes verseny sem érintette. A Giro 1909 óta íródó történetében eddig 13 alkalommal rajtolt a viadal Olaszországon kívül, legutóbb tavaly, amikor Izraelben volt a Grande Partenza.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.