Csepel polgármestere kiáll a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság mellett

Borbély Lénárd XXI. kerületi polgármester csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatót, amelyen hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés.

Forrás: MTI, Magyar Nemzet2019. 11. 14. 12:15
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csepel polgármestere és a kerület sportegyesületei kiállnak a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokság megrendezése és az ahhoz kapcsolódó fejlesztések mellett. Borbély Lénárd (Fidesz-KDNP) XXI. kerületi polgármester csütörtökön Budapesten tartott sajtótájékoztatóján hangsúlyozta, Csepel számára ez nemcsak egy sportberuházás, hanem régóta szükséges városfejlesztés.

Borbély Lénárd közölte: a IX. kerületi atlétikai központ mellett 72 hektár új közparkot is létrehoznának, amelyből közel 60 hektár Csepelen valósulna meg, és több mint 4000 új fát is kapna Észak-Csepel.

Emellett három új biciklis és gyalogos híd is épülne a csepeli Duna-ágak felett.

Elmondta: a vb miatt Csepelen szabadtéri edzőpályák, fedett atlétikai csarnok, extrém sportpálya, nemzetközi evezős pálya és új evezős klubház is épülne. Emellett megtörténne a Kis-Duna-part rekultivációja és a Kis-Duna mederkotrása.

Borbély Lénárd kitért arra: Karácsony Gergely főpolgármester megválasztása előtt azt mondta, semmilyen sportfejlesztést nem fog támogatni Budapesten, ennek ellenére a kispesti stadion megépítése mellett már letette a voksát.

- Arra kérem Karácsony Gergelyt, hogy ne alkalmazzon kettős mércét a kerületekkel szemben, és ha az egyik budapesti kerületben támogat sportfejlesztést, akkor más kerületekben is támogasson ilyen fejlesztéseket – fogalmazott.

A polgármester hozzátette: hétfő délutánra rendkívüli képviselőtestületi ülést hívott össze, ahol a kiemelt kormányzati beruházások központjának munkatársai részletesen beszámolnak majd a tervezett fejlesztésekről.

A polgármester az MTI-nek elmondta azt is: a csepeli HÉV felújítása 2020 júniusában kezdődhet, de a vb-rendezés miatt prioritást élvező fejlesztés elmarad, ha nem lesz Budapesten vb.

Budapest tavaly kapta meg a 2023-as vb rendezésének a jogát, jelenleg viszont még nem lehet tudni, hogy a főváros új vezetése hozzájárul-e a vb-hez szükséges stadion megépítéséhez.

Karácsony Gergely főpolgármester múlt szerdán, miután részt vett a kormányülésen, az atlétikai stadion építéséről és az atlétikai világbajnokságról közölte: azt kérte a kormánytól, hogy a fővárosi önkormányzat részletesebben tudjon tájékozódni a beruházásokról és a kabinet várja meg a közgyűlés november végi ülését.

A Magyar Nemzet kérdésére Borbély Lénárd polgármester elmondta, hogy sem vele, sem az önkormányzattal Karácsony Gergely főpolgármester az elmúlt egy hónapban semmilyen tárgyalást nem kezdeményezett a 2023-as vb kapcsán. – Sem az én, és tudomásom szerint sem más, a beruházásban érintett polgármester véleményét nem kérte ki Karácsony Gergely – mondta a kormánypárti városvezető.

Hozzátette: a tervezett beruházásban a Baranyi Krisztina vezette a IX. kerület is érintett, számos, még a csepelinél is nagyobb fejlesztés valósulna meg Ferencvárosban. Arról is szólt, hogy a kerületek közvetlenül nem érintettek a fejlesztések eltávolításában, az érintett önkormányzatokkal a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja folytatott eddig csak egyeztetést, az új, október 13-án megválasztott ellenzéki polgármester nem.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.