Märcz Tamás kihirdette a férfi vízilabda világligára készülő magyar válogatott keretét

Forrás: MTI2019. 11. 04. 22:27
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Märcz Tamás szövetségi kapitány hétfőn kihirdette a férfi vízilabda világligára készülő magyar válogatott 14 fős keretét.

A vlv.hu szakmai honlap beszámolója szerint jövő kedden az oroszok elleni, budapesti találkozón 13 játékos ugorhat majd medencébe.

A zsúfolt nemzetközi versenynaptár miatt a kvalifikációs folyamatot jelentősen le kellett rövidíteni, ezért nem oda-visszavágós rendszerben játszanak egymással az együttesek, hanem mindössze három játéknapon bonyolítják le a csoportküzdelmeket. A magyarok az oroszok fogadása után február 11-én a franciák vendégei lesznek, december 17-én pedig szabadnaposak.

A négy európai selejtezőcsoport győztese a másodikokkal csap majd össze a negyeddöntőben, a B jelű négyesben szereplő magyarok továbbjutásuk esetén az A csoportból Görögország, Olaszország és Georgia közül kapnak ellenfelet. A március 17-i, egymeccses negyeddöntők győztesei jutnak a június 23. és 28. között sorra kerülő szuperdöntőbe.

Ennek a mezőnyéhez további négy válogatott csatlakozik az interkontinentális selejtezőtornáról, melyet az Egyesült Államokban rendeznek április 28. és május 3. között.

A magyar válogatott kerete:

kapusok:

Nagy Viktor (Szolnok), (FTC)

mezőnyjátékosok:

Angyal Dániel (Szolnok), Bátori Bence (Szolnok), Erdélyi Balázs (OSC), Hárai Balázs (OSC), Hosnyánszky Norbert (Eger), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (OSC), Mezei Tamás (FTC), Manhercz Krisztián (OSC), (Miskolc), (FTC), (FTC)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.