Nadal kikapott, Federer hozta a kötelezőt

2019. 11. 13. 9:45
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mezőny egyik fele már két, a másik fele még csak egy mérkőzésen van túl a férfi teniszezők londoni ATP-világbajnokságán. Hétfőn a lapzártánk után befejeződött találkozón meglepetés született: az „örök ígéret” német Alexander Zverev meglepően könnyen győzte le a világelső, 19-szeres Grand Slam-győztes Rafael Nadalt.

Az első szettben kétszer, a másodikban egyszer vette el ellenfele adogatását, így szűk másfél óra alatt 6:2, 6:4-re nyert. A huszonkét éves német játékos hatodik nekifutásra tudta legyőzni a nála tizenegy évvel idősebb spanyol teniszezőt. – Voltak fájdalmaim, de erre nem foghatom a vereséget, egyszerűen nem játszottam elég jól – értékelt Nadal.

A másik csoportban és Matteo Berrettini is a túlélésért játszott: a svájci zseni az első mérkőzésen kikapott az osztrák Dominic Thiemtől, az olaszt pedig Novak Đoković intézte el két szettben. Mindkét játékos számára csak a győzelem volt az elfogadható. Tizenegy gémet kellett várni az első bréklabdára, de a 20-szoros Grand Slam-győztes Federer nem élt a lehetőséggel.

A nyitószett rövidítésében ő koncentrált jobban, majd a második játszmában rögtön elvette az ATP-vb-n újonc olasz adogatását. Az áprilisban Budapesten tornagyőztes Berrettini már nem tudott újítani, így Federer könnyen, 6:3-ra hozta a második játszmát, és ezzel megnyerte a mérkőzést. Berrettini az utolsó csoportmeccs eredményétől függetlenül kiesett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.