Tornagyőzelem a fiatalított csapattól

A magyar jégkorong-válogatott a tegnapi zárófordulóban 2-0-ra legyőzte a házigazda Lengyelországot, így megnyerte a Gdanskban megrendezett négyes tornát.

Magyar Nemzet
2019. 11. 11. 10:36
Terbócs István
Terbócs István gólt lőtt a lengyeleknek Fotó: MTI/Czagány Balázs
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar jégkorong-válogatott a tegnapi zárófordulóban 2-0-ra legyőzte a házigazda Lengyelországot, így megnyerte a Gdanskban megrendezett négyes tornát. Tekintve, hogy Jarmo Tolvanen, a mieink finn szövetségi kapitánya ezúttal nem számított a honosított játékosokra és csupa huszonöt év alatti hokist hívott be a keretbe erre a viadalra, a magyar csapat ­nagyszerűen megállta a helyét.

Az izgalmakra egyik találkozón sem lehetett panasz, a magyar válogatott csupa fordulatos mérkőzést vívott. Az első nap, még pénteken az elitben az „A csoportban” szereplő Olaszország ellen a mieink az utolsó percet 3-1-es vezetésről kezdték meg, hosszabbításban mégis kikaptak 4-3-ra. Az olaszokkal szemben valahogy nincs szerencsénk a kiélezett meccseken – 2011-ben és 2013-ban is ellenük úszott el a feljutás Budapesten.

Terbócs István gólt lőtt a lengyeleknek
Fotó: MTI/Czagány Balázs

Mondják, a sport hosszú távon igaz­ságos, nos, a magyar hokisoknak ezúttal már másnap visszaadta a sors azt, amit előzőleg elvett. Japánt úgy vertük meg szombaton 3-2-re, hogy hat perccel a vége előtt még az ázsiaiak vezettek 2-0-ra, Sebők Balázs 17 másodperccel a végső dudaszó előtt ütötte be a győztes találatot.

– Az első harmadban az öltözőben maradtunk, tompán kezdtünk, a szünetben a kapitány segítségével rendeztük a sorainkat, s a folytatásban lehetett érezni, hogy ki fog szakadni a gólzsák. Így is történt. Megköszöntem a srácoknak, hogy csapatkapitányként az első győzelmemet ünnepelhettem a válogatottal – értékelt a Nemzeti Sport online kiadásának nyilatkozva Sebők Balázs.

A KalPa légiósa Galló Vilmossal egyetemben még szombaton visszautazott Finnországba, és tegnap a lengyelek ellen pihenőt kapott Stipsicz Bence is. Ennek ismeretében különösen értékes a lengyelek feletti 2-0-s siker. Nagy Krisztián az első harmad végén szerzett vezetést, a hajrában a lengyelek lehozták a kapusukat, Terbócs István az üres kapuba helyezve állította be a 2-0-s végeredményt. A viadal utolsó mérkőzésén derült ki, hogy ez egyben tornagyőzelmet jelentett, hiszen Olaszország váratlanul kikapott Japántól. Gyökeres fordulatról korai lenne beszélni a magyar hokiban, de ez a siker mégis biztató.

A torna végeredménye: 1. Magyarország 7 pont, 2. Olaszország 5, 3. Lengyelország 3, 4. Japán 3.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.