Következő mérkőzések
Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Dzsudzsák: Megdöbbentem

Minden jel arra mutat, hogy egyszerűen csak a fiatalítás okozta az események forgatagában megdöbbent Dzsudzsák Balázs vesztét az al-Ittihad Kalbánál, ám az arab emírségekbeli klub üzletpolitikáját nem könnyű értelmezni. A 33 éves, 108-szoros válogatott honfitársunk helyére azt a 28 esztendős holland Navarone Foort szerződtették, aki még egyszer sem volt válogatott, és az is sokat elárul róla, hogy csupán félmillió euróba került az araboknak.

2020. 02. 06. 7:13
Válogatottunk kapitánya hirtelen munka nélkül maradt Forrás: ittihadkalbafc
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Navarone Foor kedden ünnepelte a 28. születésnapját, és a holland bajnoki tabellán hatodik Vitesse támadója ajándéknak tekintheti az élettől az al-Ittihad Kalbával megkötött szerződését is. Az Eredivise 2019/2020-as szezonjában tizenhét mérkőzésen egy gólt sem szerzett, de új klubja ősszel kinevezett vezetőedzője, az 58 éves uruguayi Jorge da Silva valamiért benne látja azt a játékost, akivel helyett majd megindul az Egyesült Arab Emírségek tizennégy csapatos élvonalában 11. helyen álló együttes szekere. Ami honfitársunkkal kétségkívül nem szaladt – másfél szezon alatt 36 meccsen kilenc gólt szerzett –, ám kirúgásának ténye nemcsak őt sokkolta, hanem az emírség futballközvéleményét is meglepte.

Dzsudzsák: Meg vagyok döbbenve! – írta tegnapi cikke címében az al-Ittihad című helyi lap internetes kiadása. Az újság Dzsudzsák kizárólag nekik eljuttatott nyilatkozatára hivatkozva számol be az ügy fejleményéről. Eszerint derült égből villámcsapásként érte a döntés. Állítja, semmiféle nézeteltérése nem volt az edzői stábbal, a vezetőkkel és a játékosokkal is jó viszonyt ápolt. S most nem azon gondolkodik, hol folytassa a pályafutását, hanem próbálja megérteni a vezetőség döntését.

Válogatottunk kapitánya hirtelen munka nélkül maradt
Fotó: ittihadkalbafc

A magyar légióst több arab lap és hírportál az Egyesült Arab Emírségek labdarúgó-élvonalának egyik legtechnikásabb és legjobb játékosának nevezi, ezért is érthetetlennek találják a kirúgását, fél évvel a szerződése lejárta előtt. Egy hete Vörösbaranyi József, a játékos menedzsere is arról számolt be, hogy szerződésének egyéves meghosszabbításáról tárgyalnak. A klubhoz közeli források szerint a kontraktusa felbontásáról szóló döntés kevésbé a jelenlegi teljesítményének szólt, inkább stratégiai kérdés volt. Az uruguayi trénernek most nyílt lehetősége megszerezni az általa már régóta figyelt Navarone Foort. A Vitesse-től csupán félmillió euróért megvásárolt holland légiós ugyan nem felnőttválogatott, de öt évvel fiatalabb, mint Dzsudzsák. Az Nso.hu összeállításból megtudhattuk, Mohammed al-Jammahi, az al-Ittihad Kalba alelnöke is utalt arra, hogy a kiebrudalt magyar életkora is szerepet játszott a döntésben.

– A klub vezetőségében maximálisan tiszteljük Dzsudzsák Balázst és köszönjük neki az elmúlt másfél évet, de a szakmai stáb által kiválasztott, huszon­nyolc éves holland Navarone Foor évekig meghatározó játékosa lehet a csapatnak, rá épülhet támadójáték. Nagyszerű játékszervező, aki számos fiatal játékossal kiegészülve segítheti a klubot a céljai elérésében, a bennmaradás kiharcolásában hosszú távon is – idézi az Albayan.ae a klub alelnökét, aki viszont egy másik nyilatkozatában – abban is a tisztelet mellett – azt is megemlítette, hogy Dzsudzsák teljesítménye azért az utóbbi időben támadásban és védekezésben is megkopott.

Maradjunk annyiban, teljesen így kerek a történet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.