Leállt az evezősök olimpiai kvalifikációja

Forrás: MTI2020. 03. 15. 15:56
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetközi Evezős Szövetség (FISA) júniusig minden versenyt törölt a koronavírus-járvány miatt, köztük olimpiai kvalifikációs viadalokat is.

A FISA kedden még csak az olaszországi versenyeket törölte. A szezon első világkupa-viadalát április közepén Sabaudiában, a másodikat május elején Varesében rendezték volna meg, miként utóbbi helyszín adott volna otthont az európai ötkarikás selejtező regattának is április végén.

A vasárnapi tájékoztatás szerint május 22. és 24. között a világkvalifikációs viadalt sem rendezik meg a svájci Luzernben.

„A jelenleg tervezett regattákkal nem bonyolíthatjuk le az olimpiai selejtezőt” – tudatta állásfoglalásában a világszervezet, hozzátéve, április 5-ig várható bejelentés a kvalifikáció módosított menetéről.

A magyar evezősöknek egyetlen kvótát sem sikerült szerezniük tavaly a linzi világbajnokságon, ahol a tokiói részvételi jogok többsége gazdára talált. A magyarok szempontjából a „pótvizsgára” Varesében és Luzernben került volna sor.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.