Telt ház előtt játszhat a Ferencváros

A labdarúgó NB I 24. fordulójában A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő ZTE a listavezető Ferencváros elleni mérkőzéssel kezdi meg jubileumi programsorozatát.

Munkatársunktól
2020. 03. 07. 13:35
STIEBER Zoltán; Civic, Eldar
Ćivić (FTC) és Stieber akár ma is összefuthat Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó NB I 24. fordulójában a tabellát – két mérkőzéssel kevesebbet játszva – három pont előnnyel vezető Ferencváros szombaton az újonc, utolsó előtti Zalaegerszeghez látogat, de nem számíthat könnyű mérkőzésre. A ZTE jó formában várja az összecsapást, hiszen a bajnokságban legutóbbi három mérkőzéséből kettőt megnyert, szerdán pedig a Magyar Kupában, a negyeddöntő első felvonásán 2-0-ra legyőzte a Fehérvárt. A mai találkozóra jól fogynak a jegyek, csütörtök estig közel hétezer elkelt, így a zalaiak telt házra számítanak, ami tizenegyezer nézőt jelentene. A fennállásának 100. évfordulóját ünneplő ZTE ezzel a mérkőzéssel kezdi meg jubileumi programsorozatát. Szeptember 22-én, a második fordulóból elhalasztott mérkőzésen az FTC 10 700 néző előtt 2-1-re nyert Zalaegerszegen, de nagyon megszenvedett, mert Leandro a 88. percben egyenlített, Tokmac pedig a 92. percben szerezte meg a győztes gólt.

Ćivić (FTC) és Stieber akár ma is összefuthat
Fotó: MTI/Varga György

– Mindig nehéz a Zalaegerszeg ellen játszani, jobb helyezést érdemel, mint ahol jelenleg áll – fogalmazott az FTC honlapján Szergej Rebrov vezetőedző. – A ZTE keretét minőségi játékosok alkotják, olyan futballisták, akik játszani szeretnék a futballt, a csapat nem kizárólag a védekezésre koncentrál. Emellett támadásban is komoly potenciál rejlik benne, ezért nehéz, de érdekes mérkőzésre számítok.

Az NB I-es tabellán második Fehérvár a Puskás Akadémia otthonába látogat. Érdekesség, hogy a 2. fordulóban a Fehérvár 2-0-ra nyert Felcsúton, a 13. fordulóban viszont a Puskás Akadémia 3-1-re győzött vendégként a Mol Aréna Sóstóban.

NB I, 24. forduló, a szombati program: Paks–Honvéd 17.00, Diósgyőr–Újpest 17.00, Puskás Akadémia–Fehérvár FC 17.00 (tv: M4 Sport), Kaposvár–Mezőkövesd 17.00, Debrecen–Kisvárda 17.00, ZTE–Ferencváros 19.30 (tv: M4 Sport).

Áprilisban pótolják

A Magyar Labdarúgó-szövetség tájékoztatása szerint április 21-én pótolják az NB I 20. fordulójából elhalasztott Újpest–FTC rangadót. A Szusza Ferenc Stadionban 20.05 órakor kezdődik majd az összecsapás. A február 8-ra tervezett mérkőzést azért kellett elhalasztani, mert a lila-fehérek otthonának gyepszőnyege játékra alkalmatlan volt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.