Nézzük a világbajnokot, mit tud otthon!

A PDC, a világ vezető darts-szervezete a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben életre hívott egy új versenysorozatot, melyet PDC Home Tour névre kereszteltek. A legjobb dartsosok formabontó módon otthonukban (!) dobják a nyilakat, és a meccseiket élőben lehet követni. Magyarországon a Sport TV közvetíti a heteken át tartó tornát, kezdés ma este 20.30-kor a Sport2-n a regnáló világbajnokkal!

2020. 04. 17. 12:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nyilvánvalóan a koronavírusjárvány szülte az ötletet, de a darts esetében az otthoni lebonyolítás nem is ördögtől való. Ez egy olyan sportág, ahol meg lehet valósítani az élő közvetítést, a résztvevők között nincs kontakt, csupán a feltételeket kell technikailag, és a verseny szabályainak megfelelően megteremteni a versenyzők házában. S ugyan a játékosok a saját otthonaikban a saját táblájukra dobnak, a komoly érdeklődés borítékolható a szurkolók részéről. A mérkőzéseket élőben közvetítik a nagyvilágban a sportcsatornák, Magyarországon a Sport1 és a Sport2, de ingyenesen követhetők a PDC internetes csatornáján is.

Kedvcsinálóként már az első játéknapon megméreti magát a regnáló világbajnok skót Peter Wright, szombaton a világranglistán harmadik walesi Gerwyn Price, vasárnap az angol Dave Chisnall következik az elitből, vagyis sztárokból nem lesz hiány. A bajnokságot Wright és az angol Peter Jacques elleni mérkőzése nyitja. A kétszeres világbajnok Gary Anderson is szeretett volna indulni, de amikor tesztelte a saját wifijét, kiderült, hogy az nem elég megbízható. „Nem vagyok meglepve, néha még az is nehézséget okoz, hogy online befizessem a számláimat. Bosszantó!” – füstölgött a The Sunnak nyilatkozó skót játékos.

A hiányzók között van a háromszoros világbajnok holland is, akinél túlságosan nagy otthon a nyüzsgés. „Nem tudom teljesíteni a PDC kívánalmait. Csendes környezetben kellene játszani, de egy újszülött kisfiú és egy két és fél éves lány, valamint három kutya mellett ez nem lehetséges” – mondta el Van Gerwen.

Első körben harminckét napon keresztül zajlanak a csoportmeccsek. A 128 versenyző harminckét négyfős csoportba kerül, az egy csoportban lévő játékosok egy adott játéknapon körmérkőzéseket vívnak, és a csoportelső jut tovább a legjobb 32 közé.

A már ismert csoportbeosztások:

1-es csoport: Peter Wright, Jamie Lewis, Peter Jacques, Niels Zonneveld

2-es csoport: Gerwyn Price, Luke Woodhouse, Rowby-John Rodriguez, Ted Evetts

3-as csoport: Dave Chisnall, Scott Waites, Jan Dekker, Jonathan Worsley

4-es csoport: Ross Smith, Mickey Mansell, Geert Nentjes, Lisa Ashton

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.