Ricciardo visszafelé kacsingat a Red Bullhoz

Daniel Ricciardónak nem jött be, hogy 2018 végén otthagyta a Red Bull Formula-1-es csapatát, új impulzusokra vágyva a Renault-hoz szerződött, és ezt alighanem már ő is bánja. A Sky Sportsnak nyilatkozva úgy fogalmazott: nem zárja ki a lehetőséget, hogy visszatérjen az energiaitalos istállóhoz.

2020. 04. 18. 15:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Daniel Ricciardo 2014 és 2019 között öt szezont húzott le a Red Bullnál, és nem is eredménytelenül. Lett hét futamgyőzelme, 2014-ben és 2016-ban egyaránt harmadikként zárt a világbajnokságon, első évében (Mercedes) és Nico Rosberg (Mercedes), két év múlva Rosberg és Hamilton mögött. Amikor odakerült a Red Bullhoz, Sebastian Vettel volt a csapattársa, de megelőzte a négyszeres világbajnokot, aki ezután távozott a Ferrarihoz.

Ricciardo a 2018-as szezonban csak a hatodik helyen végzett a világbajnokságon, de ebben az évben is nyert két futamot, jó párost alkotott a feltörekvő Max Verstappennel. A Red Bull meghosszabbította volna az ausztrál pilóta szerződését, így mindenkit meglepett, hogy új impulzusokra vágyva a jóval gyengébb, de nagy terveket szövögető Renault-hoz igazolt. Ám ezek a tervek 2019-ben nem váltak valóra, Ricciardo egy negyedik és három hatodik helyet tudott felmutatni, a vb-t a kilencedik helyen zárta. Csapattársa, Niko Hülkenberg csak tizennegyedik lett, a konstruktőrök között a Renault pedig az ötödik; a három „nagy”, a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull mellett a McLaren is megelőzte, és nem is kevéssel.

A 2020-as szezon nem kezdődött el, de nagy csoda lenne, ha a Renault megtáltosodna, s 30 évesen Ricciardo is okkal érzi többre hivatottnak magát annál, hogy a középmezőnyben körözgessen. Szavai a Sky Sports videós podcastjében is erről tanúskodnak: „Száz százalékig biztos vagyok benne, hogy a múltban elért eredményeimre ma is képes vagyok.” S a pilóta nem zárta ki a lehetőségét annak, hogy visszatérjen a Red Bullhoz. „Azt hiszem, ha valamit megtanultam az elmúlt években, az az: soha ne mondd, hogy soha” – fogalmazott sejtelmesen az esetleges újbóli Red Bull-os szerepvállalását firtató felvetésre.

A Red Bull két pilótája jelenleg Verstappen és Alexander Albon. Ami biztos: Ricciardónak az év végén lejár a szerződése a Renault-nál, és a felek még nem tárgyaltak a folytatásról.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.