Szélnek eresztették őket

Az érdi polgármester a női kézilabdacsapat a vártnál gyengébb nemzetközi szereplése után állt a nyilvánosság elé.

2020. 04. 16. 9:36
Szabó Edina új csapatot építhet Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Csőzik László polgármester februári színvallása után számítani lehetett arra, hogy a közeljövőben megroppan a női kézilabda NB I-ben szereplő érdi csapat költségvetése. A tavaly októberi polgármester-választáson győztes DK-s politikus két hónapja a Face­bookon tette közzé a véleményét: „A város csak tavaly négyszázszázmilliót költött a csapatra, az idei finanszírozási igény viszont már hétszázmillió lenne. (A Sport Kft. eddigi összvesztesége egymilliárd, az adófizetők pénzéből a részére nyújtott, eddig vissza nem fizetett tagi kölcsön mértéke pedig ugyancsak egymilliárd forint.) Ezt nem engedhetjük meg magunknak.”

Szabó Edina új csapatot építhet
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A polgármester a női kézilabdacsapat a vártnál gyengébb nemzetközi szereplése (búcsú az EHF-kupa csoportkörében) után állt a nyilvánosság elé. Azóta a koronavírus maga alá temette a teljes magyar kézilabdaéletet, a múlt héten a szövetség befejezettnek nyilvánította a szezont. A februári előzmények után kevésbé volt meglepő, hogy az NB I-ben hatszoros bronzérmes együttes három fiatal kivételével szélnek ereszti a felnőttkerete összes játékosát.

Pedig az érdiek a hatodik helyen álltak, amikor felfüggesztették a bajnokságot, sőt az előző évadban elért helyezésüknek köszönhetően indulhatnának a nemzetközi porondon a következő kiírásban. A csapat edzője, Szabó Edina szerdán az Érd FM rádiónak elárulta, hogy a polgármester februári bejelentése óta tisztában volt a klubvezetés azzal, hogy át kell alakítaniuk a költségvetést, és a nemzetközi kupaszereplésről is le kellett mondani. Az Érd közös megegyezéssel felbontotta azoknak a szerződését, akiknek a következő szezonra is érvényes megállapodásuk volt a kétszeres Magyar ­Kupa-döntős klubbal. – Csak azok a játékosok maradtak, akik Budaörsön szerepeltek kölcsönben, de ők még junior korúak – mondta Szabó Edina, hozzátéve, hogy fiatal játékosokra támaszkodva építi újjá a csapatot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.