Hétfőtől újraindul az élet itthon a sportban is

A kormány csütörtökön bejelentette, hogy Magyarországon augusztus 15-ig a koronavírus-járvány miatt semmilyen tömegrendezvényt nem engedélyeznek, ugyanakkor zárt kapuk mögött lehet sporteseményeket rendezni és hétfőtől edzéseket tartani. Ez lehetővé teszi többek között a labdarúgó NB I folytatását is, s a Formula-1-es Magyar Nagydíj sem maradna el.

2020. 05. 02. 11:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kézilabdában, kosárlabdában és röplabdában már lezárták az idényt, labdarúgásban és vízilabdában viszont megvan a lehetőség a bajnokságok folytatására. Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó-szövetség elnöke szerint május 23. és június 13. között tudnák újrakezdeni az NB I-et, és június végére, július elejére lezárulhatna a sorozat. Az NB I-es csapatok többsége már eddig is tartott kiscsoportos edzéseket, és tegnap az utolsók között a Mol Fehérvár is bejelentette, hogy hétfőtől újrakezdik a tréningeket. Így legtovább az újpestiek maradtak várakozó állásponton, akik egyelőre azt közölték, hogy náluk a játékosok fizikai állapotának a felmérése zajlik.

A magyar női vízilabda-válogatott kedden, a férficsapat pedig szerdán újrakezdte a medencés edzéseket, a pólósok is készülnek a folytatásra. Edzésben vannak már válogatott úszóink is, akik a Duna Arénában és Balatonfűzfőn készülnek. Ám azt, hogy milyen versenyekre, egyelőre nem tudni. Csütörtökön ugyanis eldőlt, hogy Budapesten augusztusban sem rendezzük meg az eredeti versenynaptárban május ­11-24-i dátummal szereplő, innen a nyárra továbbcsúsztatott vizes Eb-t, ami várhatóan jövő májusra kerül át.

– Ebben az évben nem lehet Eb-t szervezni, ez teljesen biztos – jelentette be csütörtökön az M1 csatornán Wladár Sándor. A Magyar Úszószövetség elnöke elmondta, egyelőre nincs versenynaptáruk, de ha a járványhelyzet alakulása lehetővé teszi, akkor november közepén tartanák meg a felnőtt országos bajnokságot.

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója optimistább, készülnek az augusztus 2-i Formula-1-es Magyar Nagydíj megrendezésére. Az viszont egyértelmű, hogy a Hungaroringen csak a nézőközönség (képünkön) kizárásával kerülhet sor Lewis Hamiltonék fellépésére. Gyulay ugyancsak az M1 csatornán elmondta, hogy egyeztetett Palkovics László innovációs és technológiai miniszterrel, aki az autó- és motorsportért felelős kormánybiztos is. „Megerősítette, hogy a kormány is szeretné, ha lenne a Hungaroringen Formula-1-es futam, de a rendezés protokollja kidolgozás alatt van” – árulta el Gyulay.

A Hungaroring Sport Zrt. tegnapi közleményében leszögezte, hogy a magyar szurkolók az M4 képernyőjén keresztül, az 5G technológiát is felhasználva figyelemmel követhetik a Magyar Nagydíj eseményeit, és ez sokkal jobb választás, mint ha elmaradna az esemény. S a nemzetközi közvetítések révén idén is több tíz millió ember láthatja majd a Magyar Nagydíjat, ami jelentősen építi az országimázst. Gyulay Zsoltra persze még hosszú tárgyalások várnak a jogtulajdonos Liberty Mediával, hiszen a zárt kapuk miatt a Hungaroring Sport Zrt. elesik a jegybevételektől. Így a mintegy 12 mil­liárd forintos jogdíjat sem kívánja kifizetni, ezt az összeget értelemszerűen lealkudná. Ám azután, hogy idén már tíz futamot elhalasztottak vagy töröltek a még meg sem kezdődött világbajnokságból, a Liberty Mediának is érdeke a megállapodás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.