Két gól, két döntetlen, rengeteg kihagyott helyzet a Magyar Kupa elődöntőiben

A két szombati Magyar Kupa-elődöntő közül a Mezőkövesd–MOL Fehérvár találkozó feledhető játékot és 1-1-es döntetlent hozott Pillár és Pátkai góljaival. Rögtön utána a Hungária körúton nem született gól az MTK–Honvéd elődöntőn.

Ch. Gáll András
2020. 05. 23. 22:27
FARKAS Dniel
Mezõkövesd, 2020. május 23. A mezõkövesdi Farkas Dániel (b) és a fehérvári Ianique dos Santos Tavares a labdarúgó Magyar Kupa elõdöntõjének elsõ mérkõzéseként, a koronavírus-járvány miatt zárt kapuk mögött játszott Mezõkövesd Zsóry FC - MOL Fehérvár FC találkozón a mezõkövesdi városi stadionban 2020. május 23-án. A mérkõzés 1-1-es döntetlennel zárult. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mindkét csapatnak hazai pálya volt szombaton az Új Hidegkuti Nándor Stadion, amikor az MTK és a Honvéd a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzését vívta; a kék-fehéreknek értelemszerűen ez az otthona, a kispestiek pedig az új Bozsik Stadion építése miatt albérletbe kényszerültek, és ez az albérlet a Hungária körúton van.

Erdős József játékvezetése mellett így kezdtek a csapatok:

MTK: Varga B. – Fülöp N., Katona Máté, Varju, Pintér Á. – Mezei, Palincsár, Cseke – Lencse, Schön, Prosser. Vezetőedző: Michael Boris

Honvéd: Tujvel – Mezgrani, Lovrić, Niba, Uzoma – Nagy G., Hidi – Gazdag, Lanzafame, Moutari – George. Mb. vezetőedző: Pisont István

Az MTK már a harmadik percben megszerezte a vezetést, de ez csak illúzió volt, mert Prosser Dániel lesre futott, Erdős érvénytelenítette a gólt. Az NB I-es Honvéd mezőnyfölényben játszott, az NB I-be éppen most feljutott MTK pedig kontrákra spekulált. Egy ilyen végén Lencse pazar labdát tálalt schön Szabolcs elé, akinek a lövésébe beleért egy védő, a labda pedig elcsúszott a bal kapufa, egyszersmind a berobbanó Prosser lába előtt is. Óriási helyzet volt! Sokkal jobban, olajozottabban játszott az MTK, a 42. percben Lencse is gólt rúghatott volna, de nem sikerült neki.

Egy Moutari-kötény jelezte, hogy a Honvéd is a pályán van, az iramra nem lehetett panasz, a helyzetkihasználásra annál inkább. A 68. percben „sort” cserélt az MTK: Lencse helyett Bíró, Schön helyett Gera, Mezei helyett pedig Bognár István érkezett. A 76. percben Gazdag helyett Ugrai, Moutari helyett Kukoc jött be a Honvédban, majd a 90. percben Lanzafame helyett Kesztyűs.

A 86. percben George megnyerhette volna a meccset a Honvédnak, de 9 méterről Varga kezébe bombázta a labdát. Így aztán gól nélkül ért véget a mérkőzés, pedig az MTK győzelmet érdemelt volna, főleg, hogy Niba kezezésénél elmaradt a jogosnak tűnő tizenegyes. Michael Boris jó csapatot formál az Új Hidegkuti Nándor Stadionban. A visszavágó a Puskás Arénában lesz, kedden, 20 órakor!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.