Öten kihagyhatatlanok a francia Ligue 1 álomcsapatából

Amíg tehát a szurkolóknál hét PSG-játékos is bekerült az álomcsapatba, a L'Équipe újságíróinál csak négy.

2020. 05. 10. 20:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel a francia labdarúgó-bajnokság nem folytatódik, lehet értékelni a szezont, a L'Équipe sportnapilap szavazásán ezt a szurkolók is megtették, és vasárnap kiderült, hogy a következő álomcsapatot hozták össze: Mandanda (Olympic Marseille, a szavazatok 38 százalékával) – Dubois (Lyon, 34 %), (Paris Saint-Germain, 41 %), Marquinhos (PSG, 62 %), Bernat (PSG, 47 %) – Verratti (PSG, 56 %), Camavinga (Rennes, 51 %) – Di María (PSG, 84 %), (PSG, 74 %) – Ben Yedder (Monaco, 66 %), Mbappé (PSG, 56 %). A szavazás annyiban speciális volt, hogy a szurkolók minden poszton négy előre megadott játékosból választhattak.

A legszorosabb verseny a kapusok között alakult ki, Steve Mandanda mögött Keylor Navas (PSG) a voksok 31, Predrag Rajković (Reims) 23 százalékát szerezte meg. Kylian Mbappétől pedig Dimitri Payet (Marseille) vett el sok szavazatot, 34 százalékot.

A L'Équipe osztályzatai alapján az álomcsapat nem egészen így nézett ki: Rajković (Reims, 6,11) – Simakan (Strasbourg, 5,29), Abdelhamid (Reims, 5,71), Gabriel (Lille, 5,57), Kamara (Reims, 5,44) – R. Sanches (Lille, 5,88), Verratti (PSG, 6,12) – Di María (PSG, 6,17), Neymar (PSG, 6,4) – Ben Yedder (Monaco, 6,04), Mbappé (PSG, 6,0). A tabellán hatodik helyen záró Reims kapusa, a 24 éves szerb Rajkovics öt büntetőből négyet hárított – csak Ben Yedder járt túl az eszén – ezért is lehetett neki a legjobb átlaga a kapusok között, megelőzve Mandandát, a második helyen zárt Olympique Marseille hálóőrét (5,96).

Amíg tehát a szurkolóknál hét PSG-játékos is bekerült az álomcsapatba, a L'Équipe újságíróinál csak négy, miközben a Reimsből három. S az is furán veszi ki magát, hogy miközben a sportlap topcsapatában Renato Sanches és Marco Verratti szépen elfér egymás mellett, a szurkolóknak választaniuk kellett kettőjük közül, hogy melyiket tennék be az együttesükbe – s a portugál játékos csak a szavazatok 24 százalékát gyűjtötte be. Mindenesetre öten – Verratti, Mbappé, Neymar, Angel Di María és Wissam Ben Yedder – kihagyhatatlanok a Ligue 1 álomcsapatából, őket az újságírók és a szurkolók is beválasztották.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.