Szoboszlai világklasszis parádéja az Osztrák Kupa döntőjében

Sokan kétkedve olvassák a Szoboszlai Dominik kérőiről szóló híreket, de aki látta a Read Bull Salzburg bal oldali középpályásának péntek esti szédületes játékát az Osztrák Kupa Klagenfurtban, zárt kapuk mögött rendezett döntőjében, az nem csodálkozik azon, hogy a 19 magyar tinédzsert a Milan is szeretné a soraiban tudni. Szoboszlai szabadrúgásgólja élményszámba ment, s három további gólban benne volt a keze (vagy a lába) honfitársunknak.

Ch. Gáll András
2020. 05. 30. 8:27
Champions League - Group E - FC Salzburg v KRC Genk
Egyre magasabban ragyog a csillaga Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első gólt maga Szoboszlai rúgta szabadrúgásból, balról, az ötössel egy magasságból zúdította a hosszúra, a második ligás ellenfél, a Lustenau kapusa csak beleütni tudott a labdába, amely a hálóba vágódott. A második öngól volt, de Szoboszlai mozgása zavarta meg Stumbergert, aki végül a saját kapujába ügyetlenkedte a labdát. A harmadiknál konkrétan gólpasszt adott Okafornak, s az ötödiknél is ő indította el az akciót.

A Salzburg hetedszer nyerte el az Osztrák Kupát, a klub honlapja Szoboszlai „Domi” (sic!) és Majeed Ashimeru játékát emeli ki. Egészen biztos, hogy a Milan megfigyelői is csettintettek a magyar klasszis teljesítményét látva.

Osztrák Kupa-döntő: Red Bull Salzburg–Austria Lustenau 5-0 (2-0). Klagenfurt, zárt kapuk. Gólok: Szoboszlai (19.), Stumberger (21., öngól), Okafor (53.), Ashimeru (65.), Koita (79.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.