Végre élvezhették a futballt

Kispesten a Bp. Honvéd akadémiáján kezdődött meg az NB I-es csapat felkészülése a bajnoki folytatásra. A kezdés előtt mindenki átesett a szigorú egészségügyi ellenőrzésen, majd a játékosok nagyon boldogan dolgoztak végre újra együtt. A Magyar Nemzet a klub sajtóosztályának a segítségével nyert bepillantást a történtekbe.

2020. 05. 04. 19:24
null
Fotó: BALOGH_DAVID
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megkezdhették az edzéseket a magyar labdarúgó élvonal tagjai is. A Bp. Honvéd teljes kerete ott volt a mai felkészülési rajton az akadémia pályáján, illetve egy játékos hiányzott, a sérülése után lábadozó Banó-Szabó Bence nem tudott részt venni a tréningen. A klub egykori kiváló futballistája, Dajka László az edzői stáb tagjaként léphetett be az öltözőbe, ahol jelenleg megbízott vezetőedzőként a Honvéd másik legendája, Pisont István a főnök. Az első edzést a legszigorúbb egészségügyi protokoll előzte meg, ezen nem akadt fenn senki sem.

– Nagyon nagy öröm, hogy újrakezdhettük a csapatedzéseket, ugyanakkor tudjuk, hogy még nincs vége a járványnak, így továbbra is igyekszünk a lehető legkörültekintőbben betartani az egészségügyi óvintézkedéseket – mondta később Pisont István. – A pályán azonban már az előttünk álló feladatokra koncentrálunk. Szinte új bajnokság kezdődik majd, jó meccsekre számítok, ahol szeretnénk minél jobban teljesíteni, hiszen a céljaink változatlanok maradtak. A fizikai felmérések alapján jó állapotban tértek vissza a játékosok, látszik, hogy a leállás alatt is komolyan vették a munkát. Az első csapatedzés jól sikerült, érezhető volt a srácokon, hogy élvezték a munkát, nagyon várták már a közös játékot.

Đorđe Kamber, a kispestiek 36 éves védője is nagyon élvezte az első igazi edzésnapot:

– Talán mondanom sem kell, hogy mennyire jó volt újra együtt edzeni, az első perctől az utolsóig maximális koncentrációval végeztük a gyakorlatokat. Szerencsére mindenki jó állapotban tért vissza, egészségesek vagyunk, örülünk, hogy Dajka László is csatlakozott a szakmai stábhoz, azért dolgozunk, hogy a lehető legjobb állapotban várjuk a folytatást.

kimondottan boldogan nyilatkozott:

– Jól éreztem magam, szerintem mindenki számára feltöltődést jelentett ez az edzés. Az elmúlt két hétben már találkoztunk egymással, hiszen a Honvéd központjában végeztünk egyéni edzéseket, de a mostani volt az első, ahol végre tényleg együtt lehettünk, játék is volt, és újra boldognak érezhette magát az ember, élvezhette a futballt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.