A döntetlennel a DVTK és a ZTE sem lehet igazán boldog + videók

Öngóllal szereztek vezetést a diósgyőriek, ám a végén a Zalaegerszeg számítása jött be és egyenlíteni tudott.

2020. 06. 10. 19:14
null
Miskolc, 2020. június 10. A diósgyõri Joachim Adukor (b) és Iszlai Bence (j), valamint a zalaegerszegi Bedi Bence a labdarúgó OTP Bank Liga 28. fordulójában játszott Diósgyõri VTK - ZTE FC mérkõzésen a diósgyõri DVTK Stadionban 2020. június 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt Fotó: Czeglédi Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kiesés ellen harcol, ám az egyik legjobb formában futballozó magyar csapat – ez a Zalaegerszeg, amely az utolsó három bajnokiját kapott gól nélkül nyerte meg. A bajnokság 28. fordulójában Diósgyőrbe utazott, és igazán nagy lehetőség előtt állt, hiszen egy győzelem középmezőnybeli tagságot ígért a számára, és persze azt, hogy viszonylag megnyugtató távolságra, hat ponttal elléphet a kiesést jelentő utolsó előtti helyről. Csakhogy a Diósgyőrnek sem lehetett közömbös ez a találkozó. A Mezőkövesd kedden csak egy pontot tudott szerezni Kisvárdán, és ott volt a lehetőség a DVTK előtt, hogy feljöjjön hárompontnyira vetélytársa nyakára, ami kézzelfogható közelséget jelent a dobogótól. Arról nem is szólva, hogy győzelem híján a negyedik hely megőrzése is bajosnak ígérkezett, hiszen az este további részében a Diósgyőrrel azonos pontszámú Puskás Akadémia a már kiesett Kaposvárt fogadta…

Mindez jó mérkőzést sejtetett, de csak részben lett az. Jól látszott, hogy mindkét együttes nyerni szeretne, hajtottak is becsülettel, de ennyi volt, ami dicséretként elmondható. Máskor említésre sem lenne méltó Molnár Gábor 34. percben éles szögből leadott lövése, amelyet Demjén gond nélkül védett, ám mégis csak ez volt az első félidő legnagyobb helyzete… A szünet után sokáig az okozta a legnagyobb izgalmat, hogy Radó András beállt a vendégekhez, majd azonnal kapott egy sárga lapot műesésért, nagyon szeretett volna tizenegyest, de senki sem bántotta. A 64. percben viszont az apró egerszegi csatár elől Danilovicsnak önfeláldozóan kellett mentenie az ötösön, ez meleg pillanat volt a DVTK kapuja előtt.

Négy perccel később pedig már betalált a ZTE, csak éppen nem jó helyre: Molnár szögletébe a rövid saroknál Szépe, a vendégek védője szerencsétlenül csúsztatott bele, és a labda a saját kapujába vágódott, 1-0.

A góltól megélénkült a mérkőzés, a Zalaegerszeg támadni kezdett, ami jól jött a házigazdának, hiszen végre volt területe, és ellencsapásokkal próbálkozhatott. A 80. percben a vendégek számítása jött be, amikor egy balról érkező beadásra Bolla remekül érkezett, és közelről egyből a hálóba lőtt úgy, hogy a labda Danilovicsot is érintette, 1-1.

A ZTE a góltól vérszemet kapott, többet kezdeményezett, irányította a játékot, letámadta a hazai védelmet, de megfordítania az eredményt már nem sikerült, sőt az utolsó percben nemcsak Radónak, hanem a másik oldalon Molnárnak is kimaradt egy ziccere. Az utolsó húsz perc élvezetes és mozgalmas lett, ám ezzel az egy ponttal aligha boldog maradéktalanul bármelyik csapat is. A Zalaegerszeg megelőzhette volna az Újpestet és a Kisvárdát is, de csak behozta őket pontszámban, a DVTK pedig ugyanúgy öt pontra áll a dobogótól, mint állt a forduló előtt.

Sokáig úgy tűnt, a Puskás Akadémia ennek ellenére nem előzi meg a tabellán. A nap második mérkőzésén meglepetésre a Puskás Akadémia a 89. percig döntetlenre állt a már kiesett Kaposvár ellen. A felcsúti együttes hamar vezetést szerzett egy jogos tizenegyesből, ezt az első félidő derekán a Rákóczi kiegyenlítette. Ezután szinte folyamatosan a vendégek térfelén zajlott a játék, de a Kaposvár roppant becsületesen küzdött, a teljesítmény egyáltalán nem tükrözte a helyzetét, azt, hogy bármi történjék is a bajnokság végéig, nem tud elmozdulni az utolsó helyről. A Puskás Akadémia pedig hajtott, de ötletet nem tudott belevinni a játékába, ám a végén Tamás Márk révén mégis be tudta gyötörni a három pontot érő gólt, és ezzel a negyedik helyen várhatja a folytatást.

NB I, 28. forduló

Keddi eredmények.

Kisvárda–Mezőkövesd 1-1, Újpest–Debrecen 3-1, Bp. Honvéd–Mol Fehérvár 1-1.

Szerdai eredmények.

Diósgyőr–Zalaegerszeg 1-1 (0-0), Diósgyőr, 2895 néző, jv.: Erdőss. Gól: Szépe (öngól, 68.), illetve Bolla (80.)

Puskás Akadémia–Kaposvár 2-1 (1-1), Pancho Aréna, 300 néző, jv.: Solymosi. Gól: Kneževic (11-esből, 7.), Tamás (89.), illetve Szakály A. (23.)

Paks–Ferencváros 21.05

A következő, 29. forduló párosítása. Péntek: Mezőkövesd–Bp. Honvéd 20.00. Szombat: Ferencváros–Kisvárda 16.55, Debrecen–Puskás Akadémia 19.00, Zalaegerszeg–Paks 21.05. Vasárnap: Kaposvár–Diósgyőr 19.00, Mol Fehérvár–Újpest 21.05.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.