időjárás °C Mária 2022. december 8.
logo

A kormány 95 százalékos extraprofitadót vetett ki a Molra

A Puskás Arénában játszhatják az európai Szuperkupa-mérkőzést

Magyar Nemzet
Forrás: Sky Italia
2020.06.12. 11:00

Olasz sajtóhírek szerint az eddig kijelölt Porto helyett Budapest rendezheti a Bajnokok Ligája és az Európa-liga győztesének mérkőzését.

A Sky Italia értesülései szerint amennyiben az Európai Labdarúgó-szövetség június 17-én bejelenti, hogy a Bajnokok Ligájában nyolcas döntőt rendez Lisszabonban, úgy az eredetileg kijelölt helyszín, Porto helyett Budapest rendezheti a BL- és az Európa-liga-győztes csapatok csatáját.

Szintén az olasz portáltól származó információ, hogy az Európa-liga nyolcas döntőjét Németországban, a női Bajnokok Ligájáét várhatóan Spanyolországban rendezik, ám konkrét városokat nem említ a honlap.

Az Európa-liga kapcsán korábban Frankfurt vetődött fel lehetséges helyszínként.

A sajtóhírre reagált a Magyar Labdarúgó-szövetség. – Az MLSZ számos rangos rendezést nyert el a közelmúltban, és a jövőben is vannak már nekünk ítélt rendezvények. Többször jeleztük a nemzetközi szervezeteknek és a hazai közvéleménynek, hogy további rendezvényeknek is szívesen adunk otthont. Ami a mostani versenyeket illeti, ameddig nem ismerjük az UEFA döntését a szervezés részleteiről – időpont, mérkőzések száma, nézők részvétele –, addig felelőtlenség volna nyilatkoznunk – reagált Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.