Zárt kapus Barca-meccsen szaladt be egy szurkoló Messihez + videó

Nem hibázott a listavezető Barcelona az újraindult spanyol labdarúgó-bajnokságban, a 28. fordulóban 4-0-ra győzött a Real Mallorca otthonában.

2020. 06. 14. 9:38
MESSI, Lionel
Barcelona, 2018. szeptember 18. Lionel Messi, a Barcelona SC csatára a PSV Eindhoven ellen a labdarúgó Bajnokok Ligájában játszott mérkõzésen a barcelonai Camp Nou Stadionban 2018. szeptember 18-án. (MTI/EPA/Alejandro García) Fotó: Alejandro García
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A La Liga küzdelmei a koronavírus-járvány miatt három hónapig szüneteltek, azonban csütörtökön este folytatódtak. Pénteken a Valencia–Levante összecsapás 1-1-re végződött úgy, hogy a hazai együttes a 90. percben szerezte meg a vezetést, majd a vendégek a 98. percben egyenlítettek. Szombaton a sereghajtó Espanyol kétgólos győzelmet aratott a vendég Alavés felett, de sikerével sem mozdult el az utolsó, 20. helyről. (A helyzete azonban nem reménytelen, csak három ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a 17. Celta Vigo.) A meccs kapcsán el kell mondani, hogy az Alavés kapusa, Fernando Pacheco a 19. percben egy magasan felívelt labdát a tizenhatoson kívül kézzel húzott le, piros lapot kapott, így a vendégek bő hetven percen keresztül emberhátrányban játszottak.

Az éjszakai, 22 órakor kezdődött mérkőzésen az éllovas Barcelona nem hibázott, 4-0-ra győzött a Real Mallorca vendégeként. Arturo Vidal már a második percben megszerezte a vezetést a katalánoknak, s még Martin Braithwaite és Jordi Alba, a 92. percben pedig Lionel Messi is eredményes volt. A találkozó krónikájához hozzátartozik, hogy az 53. percben egy szurkoló befutott a pályára, ami zárt kapus meccs esetén különösen meglepő fejlemény. Az illető 10-es számú argentin válogatott mezt viselt, és Messivel szeretett volna közös képet készíteni. Ez a másfél méteres távolságot betartva össze is jött neki, majd a biztonsági emberek elvezették a rendbontót.

A Real Mallorca nem tudta megválaszolni, hogy a vírushelyzet miatt rendkívül szigorú biztonsági előírásokat és beléptetési rendszert hogyan sikerült kijátszania a francia származású, de Mallorcán élő szurkolónak. A találkozóra mindössze 229 embernek volt belépési engedélye. A Messi-rajongó később a spanyol újságok helyszíni tudósítóinak elárulta, már a kényszerpihenő alatt eltervezte, hogyan lóg be a stadionba. A találkozó 40. percének környékén barátaival érkezett a létesítményhez, és átmászott a kétméteres kerítésen. Elmondta, hogy rendőrök felvették az adatait és mielőtt elengedték volna, kitöröltették a telefonjával készített Messi-képet.

LA LIGA, 28. FORDULÓ:

Csütörtökön játszották:

Sevilla–Real Betis 2-0

Pénteken játszották:

Granada–Getafe 2-1

Valencia–Levante 1-1

Szombati eredmények:

Espanyol–Alavés 2-0

Celta Vigo–Villarreal 0-1

Leganés–Valladolid 1-2

Real Mallorca–Barcelona 0-4

Vasárnap játsszák:

Athletic Bilbao–Atlético Madrid 14.30 (tv: Spíler 2)

Real Madrid–Eibar 19.30 (tv: Spíler 2)

Real Sociedad–Osasuna 22.00 (tv: Spíler 2)

Az élcsoport állása: 1. Barcelona 61 pont, 2. Real Madrid 56/27 mérkőzés, 3. Sevilla 50.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.