Bernd Storck magyarul mutatkozott be Dunaszerdahelyen

Bernd Storck, a magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitánya hétfő kora délután – online – megtartotta bemutatkozó sajtótájékoztatóját új csapatánál, a felvidéki DAC-nál. A német szakember elmondta, az a célja, hogy megnyerjék a Szlovák Kupát.

Magyar Nemzet
2020. 06. 01. 18:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtótájékoztató elején Jan Van Daele, a DAC belga sportigazgatója méltatta Storck szövetségi kapitányként Kazahsztánban, illetve Magyarországon elért eredményeit, kiemelve, hogy legutóbb a belga Cercle Brugge-nél is kiválóan dolgozott.

Storck, aki két napja tartózkodik Dunaszerdahelyen, magyarul is köszöntötte a sajtó munkatársait. Elmondta, nagyon örül annak, hogy Dunaszerdahelyre érkezhetett. A menedzsmenttel sokat egyeztettek és megértették egymást. Azzal is tisztában van, remek hangulat uralkodik a stadionban, éppen ezért stábjával a lehető legjobb eredményeket akarja elérni a csapattal. Hétfőn már két edzést tartott, kedden tesztelik a játékosok felkészültségét.

A DAC a bajnoki aranyéremről valószínűleg már lecsúszott, jelenlegi harmadik helyét azonban megőrizheti, s ennél is fontosabb cél, hogy jól szerepeljen a kupában. Ezzel Storck is azonosul, kimondta, szeretné megnyerni a Szlovák Kupát, ami történelmi siker lenne a DAC-nál.

Storck nem tagadta, sokat segíthet neki, hogy a csapatban vannak olyan játékosok, akikkel a magyar válogatottban már együtt dolgozott. Ez már a hétfői edzésen is kiderült. Labdabirtoklásra épülő támadófocit ígér, minél több helyzetet kialakítva. A koronavírus okozta korlátozásokról elmondta, az edzéseket ez csak minimálisan befolyásolja, de az öltözőben ügyelnek a biztonságra.

A korábbi magyar szövetségi kapitány nem konzultált elődeivel, mert úgy véli, minden edző a saját stratégiáját kívánja megvalósítani. Információi viszont a klub tulajdonosától, a sportigazgatótól is voltak, ahogy magyarországi időszakából is számos dolgot tud a dunaszerdahelyi fociról.

A DAC keretében négy magyarországi játékos szerepel: Németh Krisztián, Kalmár Zsolt, Vida Máté és előbbi három már a válogatottban is játszott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.