Bernd Storck meg akarja ismerni a csallóközi régiót

A DAC vezetőedzője felmérésekkel, tesztekkel kezdett az új csapatánál, első benyomásai kedvezők voltak.

Munkatársunktól
Forrás: NSO2020. 06. 04. 13:22
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar labdarúgó-válogatott korábbi szövetségi kapitányát május végén nevezték ki a szlovák élvonalban szereplő Dunaszerdahely vezetőedzőjének. Az 57 éves német szakember interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben az eddigi, és az előtte álló feladatokról is beszélt.

– Kedden elvégeztük a felméréseket és a teszteket, az eredményeket két napon belülre ígérték, utána már pontosabb képet kapok a labdarúgókról. Az eddigi benyomások kedvezők, de a tervezéshez muszáj tudnom, hogy milyen sebességgel futnak a játékosok és milyen az állóképességük. Alig egy hét van hátra az idény folytatásáig – a bajnokság mellett a Szlovák Kupában is versenyben vagyunk –, ami nagyon rövid idő, épp ezért egyetlen nap sem mehet kárba – fogalmazott Bernd Storck, hozzátette, normális esetben négy-öt hét szükséges ahhoz, hogy azonos erőállapotba hozza a játékosokat, ám erre most nincs idő. A szlovák bajnokság hamarosan folytatódik, a jelenleg a harmadik helyen álló DAC a kupaelődöntőben is érdekelt.

Storck labdabirtokláson alapuló, kezdeményező futballt tervez új csapatánál, s azon dolgozik, hogy ne csak a Fortuna Ligában, hanem a nemzetközi porondon is eredményes legyen a DAC. A legutóbb a belga Cercle Bruges-nél dolgozó edző három játékossal, Kalmár Zsolttal, a DAC csapatkapitányával, Vida Mátéval és Németh Krisztiánnal dolgozott korábban a magyar válogatottban, ők ismerik a taktikai elképzeléseit, de ez nem jelenti azt, hogy előnyt élveznének a keret többi labdarúgójával szemben.

A DAC új edzői stábjának tagja Bernd Storck fia, Alexander és Németh Antal. Előbbi nem a rokoni kapcsolatnak köszönheti a lehetőséget, már korábban is képezte magát, és az utánpótlás-válogatottak mellett is bizonyított. Csakúgy, mint Németh Antal, akit még az MLSZ-nél eltöltött időkből ismer a DAC trénere.

Szóba került Storck jelenlegi tartózkodási helye: a német edző Dunaszerdahelyen rendezkedett be. Több okból is: minél közelebb akart lakni az edzőközponthoz, másfelől fontos, hogy megismerje a régiót, a várost és a felvidéki embereket. – Edzőként fontos, hogy ne csak a labdarúgást, hanem a helyi kultúrát, és az emberek identitását is megismerjük, a korábbi csapataimnál is így tettem – mondta a DAC edzője.

A Dunaszerdahely jelenleg a Fortuna Liga harmadik helyén áll, a második Zsolnától hét, az éllovas Slovantól 17 ponttal elmaradva. Június 17-én a Rózsahegy ellen játszhat a Szlovák Kupa elődöntőjében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.