Egyenlítés a 96. percben, elszórakozta a paksi meccset a Fradi

A labdarúgó NB I 28. fordulójának zárómérkőzésén a Fradi még a 90. percben is 2-0-ra vezetett, mégis 2-2 lett a végeredmény. Ez azt jelenti, hogy a címvédő megint kilenc ponttal vezet a Fehérvár előtt, tehát a Ferencváros a hétvégi 29. fordulóban még nem ünnepelheti az aranyérmet.

2020. 06. 10. 23:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Amilyen nyögvenyelősen alakult addig a találkozó, olyan góllal nyerte meg a Fradi a meccset. Az 56. percben Isael adott be balról szögletet, jellemző a paksi védelmére, hogy a nem éppen szálfa termetű Sigér fejelhetett kapura, a fejes megpattant, Blazic elé került, aki ugyan nem találta el egészségesen a labdát, de a gyenge perdítés is elég volt ahhoz, hogy a labda két lépésről a hálóban kössön ki.

Ezután a Fradi már csak arra törekedett, hogy tartsa az eredményt. Többnyire a labda körbejáratásával elérte a célját, a Paksban nem volt erő ahhoz, hogy akár csak a kapuja elé szögezze a címvédőt. A hajrában Haratin újabb gólt szerzett, s úgy tűnt, ezzel eldöntötte a találkozót.

A hosszabbításban aztán jött a feketeleves. Előbb Windecker szépített büntetőből, majd már a 96. percben Osváth beadásáról Blazc lemaradt, s Sajbán éles szögből a kapuba perdített. Ezzel 2-2 lett a végeredmény. A Paks úgy ünnepelte a döntetlent, mintha a bajnokságot nyerte volna meg.

„Az ördög nem alszik, nem csak az életben, a futballban sem, erre a mai nagyon jó példa” – értékelt az M4-nek Sigér Dávid, a Fradi középpályása.

Mivel a Fehérvár tegnap 1-1-es döntetlent játszott a Honvéd vendégeként, ismét 9 pont a különbség a Fradi és a Vidi között. Pedig ha az FTC nyer Pakson, akkor a hét végén akár már meg is védhette volna a címét. Ezzel most még várnia kell legalább egy hetet.

Még öt forduló van hátra a bajnokságból, a hétvégén a Fradi a Kisvárdát fogadja, mondhatni, kötelező győzelem, a Vidi pedig a formába lendült, de még a kiesés elől menekülő Újpestet, ezt viszont nem mondanánk országos egyesnek.

Rebrov nagyon kiakadt

Szergej Rebrov feldúltan nyilatkozott a mérkőzés után. Panaszkodott a sűrű menetrendre, a sérülésveszélyre, arra, hogy a játékvezető miért hosszabbított hat percet, mindenre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.