időjárás 7°C Vilma 2022. december 5.
logo

Európába küldi edzeni sportolóit a Brazil Olimpiai Bizottság

Forrás: MTI
2020.06.08. 11:48

Csoportokban mintegy kétszáz versenyzőt tervez Európába küldeni július és december között a Brazil Olimpiai Bizottság (COB), mert a koronavírus-járvány miatt otthon egyelőre nincs lehetőség megfelelően edzeni. Elsőként Portugália jelezte, hogy „befogadja” a brazil sportolókat.

A COB a lehető legnagyobb biztonság garantálása mellett szeretné versenyzői számára biztosítani a magas szintű edzéslehetőséget.

A tervek véglegesítése jelenleg is zajlik, de már kiderült, hogy több sportágat érint a program, melynek pénzügyi hátterét a COB biztosítja a repülőjegyek kifizetésével, illetve a szállás és ellátás költségeinek fedezésével. A költségekre 2,64 millió eurónak megfelelő (909,9 millió forint) összeget különítettek el – az olimpiai sportokkal foglalkozó insidethegames.biz oldal értesülése szerint.

Miközben a járvány Európában visszaszorulóban van, addig Dél-Amerikában még javában tart, és a korlátozó intézkedések miatt többek között edzeni sem lehet a megszokott módon. „Tisztában vagyunk vele, mennyire fontos megnyerni a vírus elleni csatát, ugyanakkor mi azon is fáradozunk, hogy a brazil csapatnak ugyanolyan alapot biztosítsunk, mint amit legfőbb ellenfeleinknek a saját országuk” – fogalmazott Marco Antonio La Porta, a COB alelnöke.

A Brazil Olimpiai Bizottság nem csak külföldi lehetőségekben gondolkodik, mások tapasztalatait felhasználva és a brazil egészségügyi szervek előírásait figyelembe véve biztonsági szabályokat fogalmaz meg a riói edzőközpont fokozatos újranyitására. Brazília a második a sorban, amelyet a koronavírus-járvány a legnagyobb mértékben sújt: a legutóbb pénteken közölt adatok szerint az azonosított fertőzöttek száma 672 846, a haláleseteké pedig 35 930.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.