Európán kívül csak Kínába látogat idén a Forma–1 mezőnye?

A világbajnok-avatáshoz legalább nyolc nagydíj szükséges, a tévés pénzek kiosztásához pedig tizenöt.

Forrás: MTI2020. 06. 28. 16:16
Kvjat, Danyiil
Danyiil Kvjat, a Toro Rosso orosz versenyzõje a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Kínai Nagydíjának elsõ szabadedzésén a sanghaji pályán 2019. április 11-én, a futam elõtt két nappal. Fotó: MTI/EPA/Vu Hong
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helmut Marko, a Red Bull motorsport-tanácsadója szerint Európán kívül csak a Kínai Nagydíj tekinthető biztosnak a Forma–1 idei megkurtított versenynaptárában.

– Ez az egyetlen fix tengerentúli verseny. Én egyelőre csak a sanghaji repülőjegyet foglaltam le, a többi futam még bizonytalan – jelentette ki vasárnap a sportvezető. A világbajnok-avatáshoz legalább nyolc nagydíj szükséges, ahhoz pedig, hogy a Forma–1 megkapja a tévés pénzeket, tizenöt – tette hozzá.

A 77 éves, korábbi autóversenyző kifejtette: a koronavírus-járvány miatt csak nagy fantáziával tudja elképzelni, hogy az Egyesült Államokban, Mexikóban vagy Brazíliában versenyt rendezzenek az idén.

Danyiil Kvjat tavaly Kínában
Fotó: MTI/EPA/Vu Hong

A Kínai Nagydíjra eredetileg április 19-én került volna sor, de a pandémia miatt elhalasztották.

A Forma–1 kereskedelmi jogait birtokló Liberty Media egyelőre a módosított versenynaptár európai részét hozta nyilvánosságra. Ebben júliustól szeptember elejéig nyolc zárt kapus hétvége szerepel, közte július 19-én a Magyar Nagydíj.

Az idény jövő vasárnap kezdődik az ausztriai Spielbergben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.