Kiesési rangadó Újpesten

Ember legyen a talpán, aki tavaly nyáron megjövendöli az Újpest és a Debrecen vesszőfutását. Semmi előjele nem volt annak, hogy a két patinás klub az alsóházban kezdi az NB I utolsó hat fordulóját, a nem várt fejlemény remekül illeszkedik a magyar labdarúgás abszurd elemeket is felvonultató históriás könyvébe. Ma este a kieső, 11. helyre sodródott, immár újra Kondás Elemér vezetésével harcba szálló Debrecent a nála egy ponttal többet gyűjtött Újpest fogadja.

2020. 06. 09. 7:18
null
Kusnyir Erik (piros mezben) és a Debrecen bravúrra készül a lilák otthonában Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kétezres évek elejének legeredményesebb klubja, a Debrecen rég nem látott mélységbe zuhant az idei szezonban: a klublegenda, Herczeg Andrással kezdte a szezont, őt Vitelki Zoltán váltotta. Múlt pénteken az újabb kudarc, a kieső Kaposvár elleni döntetlen után Szima Gábor tulajdonos újabb cserére szánta rá magát: Vitelki helyett visszahívott egy másik klublegendát, Kondás Elemért. A régi-új edző 2011 és 2016 között kétszer (egyszer veretlenül!) nyert magyar bajnokságot és Magyar Kupát a Lokival, az ő feladata bent tartani az első osztályban a kieső, 11. helyre visszacsúszott csapatot.

Kusnyir Erik (piros mezben) és a Debrecen bravúrra készül a lilák otthonában
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

Kondás rögtön „hatpontos” meccsel kezdi második korszakát a DVSC-nél: ma este a Szusza-stadionban a kiesés rémétől szintén fenyegetett Újpest ellen dirigálja újra a hajdúságiakat. Az Újpest sincs könnyű helyzetben, bár a Honvéd szombati legyőzésének köszönhetően ideiglenesen fellélegezhetett. A Nebojsa Vignjevicet váltó Predrag Rogan győzelemmel mutatkozott be a szurkolóknak. Ma este a döntetlen egyik csapatnak sem jelent megnyugvást, csak a három pont jelentene örömet mindkét oldalon.

A hétközi fordulóban a Paksra vár a legnehezebb feladat, Böde Dániel holnap korábbi csapata, az éllovas Ferencváros ellen szerepel. Még nem menekült meg a kieséstől a Kisvárda, amelynek az elveszített kupadöntő óta bizonytalanul mozgó Mezőkövesd lesz az ellenfele. Szintén izgalmas összecsapásnak ígérkezik a hatmeccses veretlenségi sorozata után a Groupama Arénában sima vereséget szenvedett ­Diósgyőr és a Márton Gábor irányításával egyre határozottabban és eredményesen futballozó Paks mérkőzése. A Honvéd–Mol Fehérvár nem is olyan rég még az aranyéremről döntött, idén csak a „Vidi” álmodozik a bajnoki címről, a Honvéd szezonját már megmentette a kupagyőzelem.

NB I, 28. forduló. Kedd: Kisvárda–Mezőkövesd 16.55, Újpest–Debrecen 19.00, Bp. Honvéd–Mol Fehérvár FC 21.05. Szerda: Diósgyőr–ZTE 16.55, Puskás Akadémia FC–Kaposvár 19.00, Paks–Ferencváros 21.05. Az M4 Sport mind a hat mérkőzést élőben közvetíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.