Még Szoboszlait is meglepte, hogy milyen jól rúg bal lábbal

Karrierje első mesterhármasát jegyezte az osztrák élvonalban Szoboszlai Dominik: a Red Bull Salzburg 19 éves válogatott labdarúgója szerdán a Sturm Graz elleni bajnoki mérkőzésen egy félidő alatt adott ízelítőt kivételes rúgótechnikájából. Szoboszlai nem rangsorolja a meccseken nyújtott teljesítményét, ezért a Sturm elleni játékát sem helyezi a többi elé.

Forrás: NSO2020. 06. 12. 10:36
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Strum Graz elleni szerdai 5-1-es győzelem alkalmával három gólt szerző salzburgi középpályás, Szoboszlai Dominik interjút adott a Nemzeti Sportnak. A nyolcszoros válogatott futballista érzi, hogy elkapta a fonalat, örül, hogy tétmeccsen is kijött neki a lépés. Szoboszlai szerényen elhárította a lehetőséget, hogy a karrierje egyik legjobb mérkőzésének nevezze a Sturm elleni bajnokit. – Attól függetlenül, hogy három gólt rúgtam, mindössze hatvannégy percet játszottam, mert gondolnunk kellett a következő bajnokira. Emellett kihagytam egy helyzetet, és ha arra gondolnék, hogy a tripla mellett ez belefér, sohasem fejlődnék. Azért sem szeretném egyik vagy másik bajnokit a legjobb meccsemnek nevezni, mert ahogy korábban fogalmaztam, teljesen más a Liverpool ellen futballozni a Bajnokok Ligájában, mint bármelyik csapat ellen Ausztriában. Nem lehet összehasonlítani a kettőt – indokolt a fiatal játékos.

Az első gólját szabadrúgásból szerezte, a második előtt ballal lőtte ki a felső sarkot, a harmadiknál szép csel után bombázott laposan a kapuba. Utóbbi kettő közül melyik volt a nehezebb? – Őszintén szólva meglepődtem, hogy ballal képes voltam így eltalálni a labdát. Annál a gólnál remek átadást kaptam, szerencsére jól sikerült a labdaátvétel, és egyből el tudtam rúgni a labdát. A harmadik gólnál éreztem, hogy a középpályás kilép rám, vállaltam egy cselt, majd egyből lőttem. A két gól között nem akarok rangsorolni.

Az osztrák Bundesligában listavezető Salzburg vasárnap este fél nyolckor a Linz csapata ellen folytatja a bajnoki szereplését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.