Cristiano Ronaldo szabadrúgása hajszállal fölé ment...

Ronaldo – a portugál, nem a brazil – természetesen továbbra is magának vindikál minden kapu közeli szabadrúgást.

Ch. Gáll András
2020. 06. 24. 6:37
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ronaldo – a portugál, nem a brazil – természetesen továbbra is magának vindikál minden kapu közeli szabadrúgást a Juventus mérkőzésein. Mint ahogy tette ezt hétfőn a Bologna elleni bajnokin. Az eredmény azonban annyira lesújtó volt, hogy az internet tele lett a gúnyos megjegyzésekkel, posztokkal. Íme a balul sikerült próbálkozás, 1:20-nál:

A mérkőzést egyébként 2-0-ra megnyerte a Juventus, és az első gólt, szokás szerint tizenegyesből, Cristiano lőtte. A szabadrúgások azonban olyannyira nem mennek neki, hogy Ronaldo a Juventus színeiben még egyetlenegyet sem tudott a hálóba juttatni! Pedig már ötven próbálkozás környékén jár. Legutóbb 2017 decemberében lőtt szabadrúgásból gólt, amikor még a Real Madrid játékosa volt. A portugál eddig 54 szabadrúgásgólt szerzett életében, ebből 45-öt klubmeccseken, a többi kilencet a portugál válogatottban. A Sporting játékosaként nem volt szabadrúgásgólja, a Manchester Unitedben 13, a Real Madridban 32.

A Juventusban nulla.

Ez most fölé ment... Fotó: Juventus.com

És ennek a levét a csapata issza meg, mert a hatalmas egójú portugál sztár minden jó lehetőséget lefoglal magának, miközben Miralem Pjanić vagy Paulo Dybala eszi a kefét. Pedig az ő százalékuk sokkal jobb Ronaldóénál, csak éppen sohasem jutnak szóhoz.

Amúgy ne legyünk igazságtalanok Ronaldóval. Hétfőn már a 43. gólját rúgta a Juventus színeiben, ezzel kevesebb mint két idény alatt a Serie A legtermékenyebb portugál gólszerzőjévé lépett elő. Ebben a szezonban 22 gólnál tart, máris túlszárnyalta előző idénybeli, 21 gólos produktumát.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.