Sallói Dánielék az egész csapattal készülhetnek a Disney Worldbe

Sallói Dániel, Baráth Botond és persze csapataik mostantól ugyanúgy edzhetnek, mint a járvány előtt.

2020. 06. 08. 21:39
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagy nap ez a hétfő az észak-amerikai profi labdarúgó liga, az MLS életében: mostantól a csapatok ugyanúgy edzhetnek, mint a járvány előtt. A játékosok szakszervezete és az MLS vezetői a múlt héten megállapodtak a folytatásról is, és első lépésként sajátos formát választottak rá, egy minitornát júliusra. Egyelőre nézők nélkül és egy helyszínen: a csapatok az orlandói Disney World parkban játsszák le ezeket a mérkőzéseket.

Az MLS-ben két magyar futballista található jelenleg, Baráth Botond és Sallói Dániel is a Kansas Cityt erősíti. Lapunknak Sallói Dániel mesélte el a részleteket.

– Mikor lesznek az első mérkőzések?

– Valóban sikerült megállapodnunk a ligával, de programtervezetet, pontos dátumokat nem kaptunk. Az biztos, hogy egy torna zajlik majd Orlandóban, ahol minden csapat három csoportmeccset játszik majd. Ezek mind beszámítanak a bajnokságba, tehát a győztes kap három pontot, de ezután a kieséses szakaszra ez már nem vonatkozik.

– Akkor a torna további részének nem is lesz tétje?

– De, lesz. Az eredeti tervek szerint a győztesnek csak egy kézfogás járt volna, de mi, játékosok beletetettünk a megállapodásba egy olyan bónuszt, amiért érdemes lesz hajtani. Az első változatban az is szerepelt, hogy két héttel a kezdés előtt minden csapat elutazik Orlandóba és ott elzárva készül, de sikerült ezt is megváltoztatni. Nálunk például minden adott ahhoz, hogy alaposan, az egészségügyi követelményeknek is megfelelve készüljünk.

– Már együtt edzhet az egész csapat?

– Mától fogva igen. Eddig eleinte csak egyénileg, majd kisebb csoportokban dolgozhattunk, de mostantól minden megengedett, használhatjuk az edzőközpont összes létesítményét. A nyitás egyébként az egész városra igaz, minden bolt és vendéglátó működhet, csupán néhány időbeli korlátozás maradt még érvényben. Mi pedig nem mászkálunk el sehova, vigyázunk magunkra, Orlandóba is a klub gépével megyünk, tehát semmi sem indokolja, hogy a torna előtt ott töltsünk két hetet.

– Az öltözőket is használhatják?

– Igen, az edzőközpontban öltözünk át, de annyi megkötéssel, hogy a keretet három öltözőre osztották szét. Ennek az az oka, hogy ha valakiről kiderülne, koronavírusos, akkor az minél kevesebb társat érintsen. Egyébként mindenkit kétnaponta tesztelnek, szerintem szörnyű, azt hittem, hozzá lehet szokni, de sajnos nem így van. Minden második nap feldugnak egy pálcát az agyunkig, nehéz elviselni.

– A hírek szerint csökkentették a fizetéseket a ligában. Ezt hogyan fogadták a játékosok?

– Kicsit értetlenkedve. Nem a csökkentés ténye, hanem az időzítése miatt. Ha a leállás után azt mondják, elvesznek a fizetésünkből mondjuk harminc százalékot, mint ahogyan az történt Európa sok klubjában, akkor nyilván nem szívesen, de megértettük volna, hiszen még csak nem is edzettünk. Most hét és fél százalék a csökkentés mértéke, és július elsejétől az év végéig lesz érvényben, azaz éppen abban az időszakban, amikor a jelek szerint végezzük a dolgunkat, azaz edzünk és játszunk. Ugyanakkor beismerem, én nem ismerek minden összefüggést, lehet, így van ez jól, de igazából nem is nagyon érdekel. Ennyi belefér, és az a fontos, hogy végre futballozhatunk.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.