Szalaiék bravúrja bennmaradást érhet

A Mainz Bundesliga-rekordot állított fel azzal, hogy sorozatban 27. büntetőjét is gólra váltotta.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 06. 18. 6:54
null
Még legalább egy esélyt megérdemel a Mainz magyar légiósa Forrás: Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalaiék bravúrja kívánkozik az első helyre a német Bundesliga 32. fordulójának meglepetései közül a szerdai meccseken. A Mainzban szereplő a 75. percben állt be, egy alkalommal helyzetbe is került, de Bürki védett. A Mainz Bundesliga-rekordot állított fel azzal, hogy sorozatban a 27. büntetőjét is gólra váltotta.

A kapus Gulácsi Péterrel felálló RB Leipzig a 87. percben még 2-0-ra vezetett, végül azonban csak 2-2-es döntetlent játszott vendégével, a Fortuna Düsseldorffal. a kispadon ült, nem cserélte be Nagelsmann edző. A lipcseiek győzelmükkel egy pontra csökkenthették volna hátrányukat a Borussia Dortmunddal szemben, mivel a sárga-feketék saját stadionjukban meglepetésre 2-0-ra kikaptak a kiesés elől menekülő Mainztól. Szalaiék lényegében meg is menekültek, öt pont az előnyük két fordulóval a zárás előtt a 16. helyezettel szemben. A szerdai játéknapot követően, két fordulóval a zárás előtt így három pont a különbség az együttesek között.

Kedden a Bayern München bebiztosította sorozatban nyolcadik, összességében harmincadik bajnoki címét, és az is eldőlt, hogy a Paderborn búcsúzik az élvonaltól.

Bundesliga, 32. forduló, kedden: Mönchengladbach–Wolfsburg 3-0, Freiburg–Hertha 2-1, Union Berlin–Paderorn 1-0, Werder Bremen–Bayern München 0-1. Szerdán: Frankfurt–Schalke 2-1, Augsburg–Hoffenheim 1-3, Leverkusen–Köln 3-1, Dortmund–Mainz 0-2, RB Leipzig–Düsseldorf 2-2. Az élcsoport: 1. Bayern 76 pont, 2. Dortmund 66, 3. RB Leipzig 63, 4. Leverkusen 60, 5. Mönchengladbach 59.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.