Szoboszlai egyéni csúcsa: gól, három gólpassz

Marco Rossinak van egy vesszőparipája: nála az a jó játékos, aki a különbséget jelenti a győzelem és a vereség között. Hát Szoboszlai Dominik szakasztott ilyen futballista, bár meglehet, a Reb Bull Salzburg nélküle is legyőzte volna szerda este a Rapid Wient az osztrák Bundesliga csúcsrangadóján. Az eredmény Bécsben: 2-7!

Ch. Gáll András
2020. 06. 24. 21:24
Szoboszlai Dominik;
Klagenfurt, 2020. május 30. Szoboszlai Dominik, a Red Bull Salzburg középpályása, miután szabadrúgásból gólt szerzett a másodosztályú Austria Lustenau ellen a labdarúgó Osztrák Kupa klagenfurti döntőjében 2020. május 29-én. A Salzburg 5-0-ra győzött a koronavírus-járvány miatt szurkolók jelenléte nélkül játszott mérkőzésen. MTI/EPA/Christian Bruna Fotó: Christian Bruna
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szoboszlai Dominik élete egyik legjobb játékát nyújtotta szerdán az Allianz Stadionban az SK Rapid–Red Bull Salzburg rangadón, a 29. fordulóban, amelyen az osztrák Bundesliga második helyezettje fogadta az elsőt: a vendégek 7-1-re győztek, Szoboszlai rúgta akrobatikus mozdulattal a harmadik gólt, és ezen kívül három további gólt előkészített.

Íme, a magyar játékos gólja:

Aztán további hármat előkészített, remek szögletekkel. Az első gólpassz, amit Vallci értékesít fejjel:

Itt meg az egész mérkőzés összefoglalója:

A 7-2-es győzelemmel a Salzburg megszilárdította a helyét a tabella élén, 41 ponttal vezet a 33 pontos LASK és a 32 pontos Rapid előtt, emberi számítás szerint már bajnok. Szoboszlait a 69. percben lecserélte edzője, Jesse Marsch, amikor már 7-1 volt az állás, hadd pihenjen.

Photo: GEPA pictures/ Philipp Brem – For editorial use only. Image is free of charge.

A 7-2 a Rapid történetének legsúlyosabb veresége, hét gólt még sohasem kapott a bajnokságban a zöld-fehér gárda. A Kronen Zeitung tudósítása kiemeli, hogy Szoboszlai eddig még sohasem volt részese négy gólnak Bundesliga-mérkőzésen. Bár lehet, hogy csak két gólpasszt számolnak neki, mert végül az ötödik Salzburg-gólt elvették Ramalhótól, és Kara öngóljának minősítették.

Osztrák Bundesliga, 29. forduló: SK Rapid–Red Bull Salzburg 2-7. Gólok: Kara, Funtasz, ill. Okafor, Mwepu, Szoboszlai, Vallci, Kara (öngól), Junuzovic, Hwang Hee-chan.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.