Tokmac és Sancho is igazságot követel a minneapolisi áldozatnak

Vasárnap a Bundesligában és a labdarúgó NB I-ben is láthattunk játékost, aki megemlékezett az Egyesült Államokban, Minneapolisban durva rendőri túlkapás után elhunyt színes bőrű George Floydról.

2020. 06. 01. 11:10
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miután vasárnap este a felcsúti Pancho Arénában Tokmac Nguen, a Ferencváros dél-szudáni származású, norvég állampolgárságú játékosa megszerezte a vezetést csapatának a Puskás Akadémia elleni találkozón (1-1), felhúzta a mezét, és a trikóján a „Justice for George Floyd”, azaz „Igazságot George Floydnak!” felirattal üzent a világnak.

A színes bőrű George Floyd a múlt hét elején durva rendőri túlkapás után és feltehetően annak következtében halt meg Minneapolisban. Az ügy hatalmas felháborodást váltott ki az Egyesült Államokban, ahol több városban erőszakos cselekedetekbe torkolltak a tüntetések.

A Bundesligában a Paderborn–Dortmund (1-6) találkozón a három gólt jegyző angol válogatott Jadon Sancho is levette a mezét, és az ő bemelegítőtrikóján is az állt, hogy „Justice for George Floyd”. Sancho a fotót a Facebook- és az Instagram-oldaán is megosztotta; utóbbin már jócskán félmillió fölött jár a kedvelések száma. „Örülök, hogy megszereztem az első mesterhármasomat, de van ennél fontosabb is. Az, hogy a mai világban segítsünk változtatni bizonyos dolgokon. Nem kell félnünk kiállni amellett, ami helyes, és együtt erősebbek vagyunk” – írta Sancho.

Fotó: Facebook

A Mönchengladbach–Union Berlin (4-1) mérkőzésen a kétszer is kapuba találó francia Marcus Thuram gólöröm helyet féltérdre ereszkedve, főhajtással emlékezett George Floydra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.