Verhetetlen kajak négyes és Bodonyi bakija a szolnoki teszten

A Kuli István, Nádas Bence, Molnár Péter, Tótka Sándor összeállítású hajó nyerte a férfi-kajaknégyesek mindkét 500 méteres futamát kedden Szolnokon a kajak-kenusok tesztsorozatának újabb állomásán.

Magyar Nemzet
Forrás: kajakkenusport.hu2020. 06. 30. 20:59
null
Kuli, Nádas, Molnár, Tótka Forrás: kajakkenusport.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kuli, Nádas, Molnár, Tótka négyes már az első rajtban előnyt tudott szerezni, akkor csak a fiatal versenyzőkből álló Noé Zsombor, Németh Viktor Máté, Erdőssy Csaba, Koleszár Mátyás alkotta négyes tartott velünk, a háromszoros olimpiai bajnok Kammerer Zoltán vezette hajó hamar lemaradt, csak harmadik lett. A második futamban ismét Kuliék rajtoltak jól, de az első kétszáz méter után feljött rájuk a Kammerer, Balaska, Dombvári, Csizmadia négyes, akiket csak az utolsó 150 méteren, egy indítás után sikerült megtörni, így újra Hüvös Viktor négyese nyert egy beülőnyi különbséggel. Ebben a futamban a fiatalok lettek a harmadikok.

– Örülök, hogy a mostani két futamot is meg tudtuk nyerni – mondta a magyar szövetség honlapjának nyilatkozva Molnár Péter, aki társaival négy héttel ezelőtt is dupla győzelmet aratott az első négyeseknek kiírt tesztversenyen. – Nem mentünk rosszul, de valami még hiányzik, szeretnénk további másodperceket fejlődni.

– Tökéletes pálya nem létezik, de törekedni kell rá. Mi még nem haladunk annyira gyorsan, amekkora erőt beleadunk – tette hozzá az egység vezérevezőse, Kuli István, aki tavaly még leghátul ült a hajóban. – Először sztrókolok négyest, de jól érzem magam elöl, számomra letisztultabb így minden, és úgy néz ki, ez egy jó irány nekünk.

Tavaly a szegedi világbajnokságon férfi-kajaknégyesünk Nádas Bence, Birkás Balázs, Kuli István összetételben végzett az ötödik helyen, és szerezte meg az olimpiai kvótát.

Férfi K–1 1000 méteren a szám világbajnoki címvédője, távollétében Varga Ádám nyerte meg mindkét futamot. Férfi C–1 1000 méteren nem lehetett duplázás, mert az első futamban győztes Bodonyi András a másodikban lekéste a rajtot, ebben Adolf Balázs győzött.

– Az első pályámmal elégedett vagyok, úgy érzem, az első 500 méteren tudtam idén javítani az eddigi önmagamhoz képest – mondta Bodonyi András. – Ha továbbra is ilyen ütemben tudok fejlődni, akkor összejöhet a kvótaszerzés. A második futam előtt biztos, hogy én is hibáztam, nem figyeltem eléggé, és lekéstem a rajtot. Igaz, hogy a szabály szerint nem kötelező, de máskor általában figyelmeztetik a versenyzőket, ilyet most nem hallottam az indítóbírótól.

A nőknél C–1 200 méteren a két hazai legjobb női kenus, Balla Virág és Devecseriné Takács Kincső távollétében mindkét futamot Nagy Bianka nyerte.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.