Fordulat az újpesti címervitában: összeolvad a régi és az új

Az Újpest FC csütörtökön közleményben tudatta, hogy a labdarúgó NB I 2020/21-es idényében a csapat mezén új címer kap helyet: a tradicionális egybeolvad a három éve bevezetett, nagy vitákat generáló logóval.

2020. 07. 30. 11:33
Újpest, UTE
Forrás: ujpestfc.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 2019/20-es bajnokság utolsó hét fordulójában az Újpest FC vezetése kompromisszumos megoldásként rendhagyó szerelésben szerepeltette a csapatot, a szurkolói akarathoz közeledve a mezre az új címer mellé a régi is visszakerült.

Nem kevésbé formabontó a legújabb szituáció: a 2020/21-es mezen a két címer összeolvad. Íme:

Fotó: ujpestfc.hu

„Az UTE vezetősége nem reagált a kezdeményezéseinkre, továbbra is elzárkózik, de mi nem. Ismét egy újabb lépést teszünk, de nem miattuk, hanem miattatok és Újpestért. Tudtuk, amikor az utolsó hét meccsre hoztunk egy döntést, hogy itt nem állhatunk meg, és nem adhatjuk fel soha. Ezért a klub vezetősége ismét hozott egy döntést, tisztelegve az Újpest 135 éves tradíciói és a méltán híres szurkolótábora előtt. A tradicionális címer összeolvad az elmúlt három évben használt lógóval, és elfoglalja jól megérdemelt helyét a mezen, azaz a játékosok szíve fölé kerül. Ezzel a címerrel lépünk pályára a 20/21-es szezonban. Legyen ez a lépés A NAGY LÉPÉS előtti utolsó mozzanat, jelképezze azt, mi továbbra is nyitottak vagyunk a megoldásokra. Ahhoz, hogy ez megvalósuljon, szükség van az anyaegyesület kooperatív és előremutató együttműködésére” – áll az Újpest FC honlapján és a Facebook-oldalán is megjelent közleményben.

Az Újpest Facebook-oldalán a szurkolók hozzászólásait olvasva azt láthatjuk, hogy a fura címer nem arat osztatlan sikert. Bár sokak szerint „ez is több a semminél”, legalább ennyien vannak, akik szerint ez a megoldás is elfogadhatatlan. A legszellemesebb kommentelő szerint Connor MacLeod is megmondta, hogy végül csak egy maradhat!

Az Újpest FC 2017. július 3-án mutatta be a nagy vitákat kiváltó, az éles kritikusok szerint szerint WC-ülőkére emlékeztető új címert. A futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között. A szurkolók ezután tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz, de a jogi csatározásokban alulmaradt. Roderick Duchatelet, az Újpest FC belga tulajdonosa később jelezte, „egyezséget” kíván kötni az UTE-val, ehhez arra is szükség van, hogy a régi címer visszakerüljön a mezre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.