Kázmér 2024. március 4.
logo

Már csak négy pilóta nem térdelt le a futam előtt – Fotó!

Forrás: 888.HU
2020.07.12. 20:04
Már csak négy pilóta nem térdelt le a futam előtt – Fotó!

Lezajlott a száguldó cirkusz 2020-as idényének második futama, melyet a múlt vasárnapi versenyhez hasonlóan az ausztriai Spielbergben rendeztek. A koronavírus-járvány alaposan felforgatta a korábban tervezett menetrendet, a versenynaptár a mai napig nem végleges. A héten két további futamot jelentettek be, így biztossá vált, hogy szeptemberben lesz egy második olaszországi futam Mugellóban, illetve az oroszországi Szocsiba is el fog látogatni a Formula-1 mezőnye.

A Stájer Nagydíjnak keresztelt második osztrák futamon futott be győztesként Bottast és Verstappent megelőzve.

A verseny kezdete előtt ezen a hétvégén sem maradhatott el a térdelés, mely lassan már kötelező elemévé válik minden sporteseménynek.

Egy hete még 6 versenyző döntött úgy, hogy nem vesz részt a kétes megítélésű állásfoglalásban. Közülük négyen, a holland a finn Kimi Räikkönen, a monacoi Charles Leclerc és az orosz Daniel Kvyat ezúttal sem térdelt le, ehelyett vigyázzállásban várták meg, amíg versenyzőtársaik végeznek.

Négyen maradtak állva
Fotó: MTI/AP/Getty/Dan Istitene

Rajtuk kívül kiemelendő még a dán Kevin Magnussen, aki bár mindkét verseny előtt a térdelők között volt, kiemelte, hogy ő minden életért térdel, és nem szeretné, ha a nevét összemosnák a Black Lives Matter mozgalommal – írja cikkében a 888.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.