Fütyültek a vírusra, ünnepelték a bajnokot

A mérkőzés előtt az örömittas és ünnepelni vágyó Liverpool-szurkolók közül több százan gyülekeztek az Anfield Roadon.

Ch. Gáll András
2020. 07. 23. 6:54
Klopp, Juergen
Doha, 2019. december 22. Juergen Klopp, a Liverpool vezetõedzõje, miután csapata gyõzött a Flamengo ellen a katari labdarúgó klubvilágbajnokság döntõjében a dohai Kalifa Nemzetközi Stadionban 2019. december 21-én. MTI/EPA/Nusad Szekkajil Fotó: Nusad Szekkajil
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez történt szerda éjjel az Anfielden, amikor a szezonban utolsó hazai mérkőzését játszotta a már időtlen idők óta bajnok Liverpool a Chelsea ellen.

A mérkőzés előtt az örömittas és ünnepelni vágyó Liverpool-szurkolók közül több százan gyülekeztek az Anfield Roadon, és vörös füstfelhővel fogadták kedvenceiket, amikor a csapatbusz begördült a stadion területére. Történt mindez a merseyside-i rendőrség határozott tiltása ellenére, de hát kit érdekel mindez, amikor először Premier League-bajnok a csapatod?!

Az tűzijáték odabent folytatódott, csak nem pirotechnikai eszközökkel, hanem remekbe szabott gólokkal. Az elsőt Naby Keita szerezte, 25 méteres bombája a léc alsó lapjáról vágódott a világ legdrágább kapusa, Kepa hálójába. Alexander-Arnold parádés szabadrúgásgóllal növelte az előnyt, majd Wijnaldum bombázott a Chelsea kapujába szöglet utáni kavarodást követően. Giroud még szünet előtt szépített közelről.

A második félidőben Firmino is fejelt egy gólt – érdekes, ez volt az első gólja a brazilnak az Anfielden ebben a bajnokságban –, majd Tammy Abraham és Pulisic 4-3-ra felhozta a vendégeket, akik mindent elkövettek a számukra a BL-t jelentő döntetlenért. Sikertelenül, mert a hajrában Oxlade-Chamberlain beállította az 5-3-as végeredményt.

A meccs befejeztével következett a lényeg, a Premier League-trófea átadása. A serleget Sir Kenny Dalglish, azaz King Kenny kezéből vette át Jürgen Klopp és a többi játékos. Mindez tűzijáték kíséretében történt. Az ünnep pillanatai, sajnos, közönség nélkül:

Az örömittas szurkolók pedig a stadion környékén fütyültek a vírusra, ünnepelték a bajnokot.

Premier League, 37. forduló: Liverpool–Chelsea 5-3, Manchester United–West Ham 1-1. Az élcsoport: 1. Liverpool 96 pont, 2. Manchester City 78, 3. Manchester United 63, 4. Chelsea 63, 5. Leicester 62, 6. Wolverhampton 59, 7. Tottenham 58. A kulcsmeccsek: Leicester City–Manchester United, Chelsea–Wolverhampton, Crystal Palace–Tottenham. Az elsőn egyértelmű a képlet: ha a United nem kap ki, BL-helyen végez. A Leicesternek ehhez győznie kell. A Chelsea-nek elegendő egy pont a Wolverhampton ellen a BL-induláshoz, de a Wanderersnek is létkérdés a győzelem, mert ha a Tottenham megveri a Palace-t, akkor a Farkasok lecsúszhatnak az Európa-ligás helyről.

A vasárnapi utolsó fordulóban az összes mérkőzés 17 órakor kezdődik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.