Kárpáti György utódjáról döntenek a Nemzet Sportolói

A júniusban elhunyt Kárpáti György helyére új tagot választanak a Nemzet Sportolói.

Szilágyi
2020. 07. 07. 15:25
Kárpáti György
Budapest, 2017. március 13. Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, edző, a Nemzet Sportolója a Magyar Olimpiai Bizottság budapesti székházában 2017. március 13-án. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Monspart Sarolta áprilisban lett a Nemzeti Sportolója a február végén elhunyt Székely Éva helyét betöltve, ám Kárpáti György júniusi halálával ismét 11-en maradtak a Nemzet Sportolói. A leendő tag jelölésével kapcsolatban július 22-én gyűlnek össze a Nemzet Sportolói. A tagok mindegyike javaslatot tehet Szabó Tünde sportért felelős államtitkárnak, egy ember több javaslattal is élhet. A következő körben az állva maradt személyek közül választhatnak egyet a Nemzet Sportolói.

Schmitt Pál, a Magyar Olimpiai Bizottság tiszteletbeli elnöke szerint a magyar sportban bőséggel vannak olyan kiváló sportemberek, akik méltók lehetnek a Kárpáti György halálával megüresedett helyre. – Nincs kőbe vésve, hogy ha vízilabdázó ment el, akkor vízilabdás személynek kell átvennie a stafétát, véleményem szerint azonban van olyan vizes ember, aki méltó lenne az elismerésre, ilyen Faragó Tamás és Bodnár András is, ugyanakkor vívásban Pézsa Tibor és Sákovicsné Dömölky Lídia, birkózásban Hegedüs Csaba, öttusában Németh Ferenc és Török Ferenc, míg az evezőssportból Pap Kornélia neve is felvetődött már az ezt megelőző szavazásokkor. Akkor lenne teljes a Nemzet Sportolója család, ha ismét tizenketten lennénk – mondta a Nemzeti Sportnak a kétszeres olimpiai bajnok Schmitt Pál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.