Lázár János lett a Magyar Tenisz Szövetség elnöke

Az eddigi parttalan, végeláthatatlan viták helyett együttműködést és rendet ajánlott a Magyar Tenisz Szövetség küldötteinek Lázár János, és ez a program elnyerte a küldöttek tetszését a tegnapi tisztújító küldöttgyűlésén.  „Ma a közgyűlésnek a konszolidálás lehetősége vagy a felszámolás között kell választania” – fogalmazott az ellenszavazat nélkül megválasztott új elnök. Az új összetételű elnökségbe csak olyan tagok kerültek be, akik – az elnök szavaival élve – függetlenek, és nem kivenni akarnak a teniszből, hanem dolgozni, tenni szeretnének érte.

Magyar Nemzet
2020. 07. 27. 16:24
null
Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy arra számítani lehetett, közel háromszáz tagszervezet jelent meg tegnap délután a Magyar Tenisz Szövetség Mikoviny utcai székházában. Az eredetileg délután kettő órára meghirdetett közgyűlés elsőre nem volt határozatképes. Juhász Gábor főtitkár nem aratott osztatlan sikert, amikor ismertette a jelenlevők számát. A rossz hírnek is megvolt az oka: a 291 tagszervezet közül 27-en küldhettek plusz képviselőt, így összesen 318-an rendelkeztek szavazati joggal. A közgyűlés határozatképességéhez közülük ötven százaléknak plusz egy főnek kellett volna megjelennie, de a szükséges 160 főből csak 155 regisztrált délután kettő órakor. Juhász alkalmazkodott a „vészforgatókönyvhöz”, a megismételt közgyűlést fél háromra hívta össze. Megérte várni, fél óra múlva 164-re kúszott fel a létszám.

Mielőtt a személyekről szóló szavazás került napirendre, a levezető elnökként tevékenykedő Juhász kolléganője, Droppa Erika, a szövetség alkalmazottja olvasta fel Szűcs Lajos korábbi elnök levelét. Fehér Tamás és Paulik György jelezte, hogy visszalép az Ellenőrző Testület elnöki jelölésétől, sőt, Molnár György, valamint Viszló Csaba sem szállt ringbe az elnökségi tagságért. Mikor minden hivatalos adminisztráció elrendeződött, a szövetség egyetlen elnökjelöltje, Lázár János ismertette a programját.

Hódmezővásárhely országgyűlési képviselője egyértelművé tette: a közgyűlésnek a konszolidálás vagy a felszámolás között kell választania. – Ehhez az elnökségben olyan emberekre van szükségem, akik függetlenek, és nem kivenni akarnak a teniszből, hanem dolgozni, tenni szeretnének érte – fogalmazott az elnökjelölt. Lázár János aláhúzta: lehetőség szerint az év végéig kívánja rendezni a vitás kérdéseket a hitelezőkkel. Kiemelte – azt, amit a Nemzeti Sportnak adott interjúban is hangsúlyozott –, egy évre vállalja a feladatot, többek között azért is, mert nincsenek sportvezetői ambíciói.

A jövő évi olimpia után esedékes a következő tisztújítás, egy év alatt kiderül, hogy a mostani helyzetből hova tud eljutni a szövetség. Lázár a beszéde végén ismertette azon elnökségi tagjelölteket, akikkel szívesen dolgozna a szövetségben. Nem jelentett különösebb meglepetést, hogy a küldöttek bizalmat szavaztak Lázár leendő munkatársainak, köztük Markovits László alelnökjelöltnek, aki a Tiszta Tenisz nevű formáció tagjaként korábban hevesen ostorozta a Szűcs Lajos vezette szövetség működését.

Nem sok nyitott kérdés maradt, legfeljebb a szavazatarány rejtett még kérdéseket. Végül 156 igen és négy érvénytelen szavazattal választotta meg a küldöttgyűlés a korábbi kancelláriaminisztert. A hosszúra nyúlt nap záróakkordjaként – háromnegyed hétkor még, igaz, csökkentett létszámban folyt a szavazás... – választotta meg a küldöttgyűlés az Ellenőrző Testület tagjait. Mindezt Lázár János már nem várta meg, rögtön megtartotta az első elnökségi ülést. Az új elnök később visszatért, jelezte, hogy mostantól keddenként tart fogadóórát a szövetség székházában, s várhatóan szeptemberben lesz esedékes az új közgyűlés. Lázár János munkatempóját ismerve, addig sem fog unatkozni az elnökség.

A Magyar Tenisz Szövetség új elnöksége és Ellenőrző Testülete

Elnök: Lázár János (154 szavazat), Alelnök: Markovits László (137 szavazat), Elnökségi tagok: Balaicz Zoltán (123), Lantos Csaba (132), Nagy Zoltán (125), Nagy Zsolt (100), Noszek Péter (140), Papp László (151), Schmitt Gréta (132), Vágó László (126), Zwack Sándor (154). Az Ellenőrző Testület elnöke: Homonnay Géza (85 szavazat), tagjai: Fehér Tamás (33 szavazat), Paulik György (32 szavazat).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.