Már csak az olimpiai arany hiányzik

A viadalt jövő péntektől vasárnapig rendezik a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 07. 13. 20:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Már csak az olimpiai arany hiányzik kollekciójából.

A magyar úszók közül mindenki indul a Négy Nemzet Úszóversenyen, amelyet jövő péntektől vasárnapig rendeznek a Margitszigeten, a Széchy Tamás Uszodában – mondta a szövetségi kapitány. Sós Csaba az M1 aktuális csatornán úgy fogalmazott, a hazai versenyzőknek előfutamrendszerű lesz a viadal, közülük a két legjobb kerül a döntőkbe, ahol a meghívott nemzetek két-két úszóval képviseltetik magukat. Elárulta: a csehek és az osztrákok mellett eredetileg a németek jöttek volna, helyettük végül a lengyelek érkeznek.

Az őszi versenynaptárról a kapitány elmondta, a tradicionális hazai viadalokat a szokásoknak megfelelően rendezik meg. A koronavírus-járvány miatt elhalasztott országos bajnokságot december 8–12. között tartják meg Kaposváron. Arra a kérdésre, hogy néhány hazai úszónál lehetnek-e motivációs problémák, azt felelte: kár lenne tagadni, hogy előfordul, a felhozott példák között pedig a legidősebb Cseh László mellett a legfiatalabbak, és Késely Ajna szerepeltek.

Jövő héten legjobbjaink is vízbe ugranak a Margitszigeten Fotó: Músz.hu

„Cseh László életéből egy dolog hiányzik, az olimpiai arany, ő erre tesz fel mindent” – szögezte le a szövetségi kapitány. Hozzátette, nem róható fel Cseh Lászlónak, ha egy világbajnokság vagy kontinensviadal már nem hozza lázba. „Az olimpia halasztódik, a koránál fogva ez nem feltétlenül előny neki, bár az sem biztos, hogy hátrány” – jegyezte meg.

A fiatalok esetében a szövetségi kapitány szerint magasan felfelé ívelő pályafutást kell szüneteltetni, ezekben a napokban érhetnének el sikereket, ráadásul az olimpia jövő évi megrendezésével kapcsolatban is tapasztalható bizonytalanság.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.