A Norwich City a Premier League első kiesője + videó

Az angol élvonal, a Premier League 35. fordulójában a szombati játéknapon sorsdöntő meccseket is játszottak, elsősorban a kiesés szempontjából. A West Ham United 4–0-ra legyőzte a Norwich Cityt így a Norwich az újabb vereségével már biztosan búcsúzik az első osztálytól.

Magyar Nemzet
2020. 07. 11. 19:54
null
Forrás: canaries.co.uk
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Norwich City végzete egy bizonyos Michail Antonio lett, a West Ham United 30 éves angol csatára ugyanis káprázatos teljesítményt nyújtott: négy gólt szerzett idegenben. A 11. percben szöglet után volt eredményes, majd az első félidő hosszabbításában is betalált. Az 54. percben jött a harmadik gól, majd húsz perccel később a kegyelemdöfést is megadta a hazai csapatnak. A Norwich City zsinórban a hetedik bajnokiján kapott ki, ez a vereség pedig egyben azt is jelenti, hogy matematikai esélye sem maradt a bennmaradásra – Daniel Farke együttese az első kieső.

A West Ham United számára létfontosságú volt ez a győzelem, mint ahogyan a Newcastle-t legyőző Watfordnak is, mivel így tartani tudják az előnyüket a kiesés elleni harcban a Bournemouth és az Aston Villa előtt. Még nem lélegezhetnek fel, de nagy lépést tettek a bennmaradás felé.

A Liverpool meglepetésre hazai pályán csak 1-1-et játszott a Burnley-vel. Jürgen Klopp az aranyérem birtokában már a jövőre is gondolt, ezúttal is lehetőséget adott a 19 éves Neco Williamsnek, a walesi ezúttal a jobb oldalon szerepelt helyén, míg Curtis Jones először kezdett a PL-ben. A 34. percben Robertson szép fejessel szerzett vezetést a bajnoknak, amely nyomasztó fölényben játszott, csak az ellenél kapusán múlt, hogy nem tudta növelni az előnyét, aztán egy ellentámadásból Jay Rodriguez kiegyenlített. Ez a házigazdákat kissé megzavarta, és hiába harcolt a győztes gólért, arra egy nagy helyzetnél inkább a vendégeknek volt nagyobb esélyük: egy szöglet utáni kavarodást követően Jóhann Berg Gudmundsson gyakorlatilag üres kapura lőhetett, de csak a lécet találta el. A Liverpool először veszített pontokat hazai pályán a bajnoki idényben, utoljára 2019. január 30-án nem nyert (Liverpool–Leicester City 1-1). A pontrekord még összejöhet, de a hibátlan anfieldi szereplés lehetősége elveszett Jürgen Klopp csapata számára.

 

 

A Sheffield United hazai pályán könnyedén, 3-0-ra verte a harmadik helyen álló Chelsea-t, a 32 éves David McGoldrick pályafutása első és második gólját is megszerezte a Premier League-ben. Sikerével a Sheffield feljött a tabella hatodik helyére és továbbra is jó esélye van arra, hogy elérje az Európa-liga indulást. A Chelsea harmadik helye ezzel a vereséggel veszélybe került, a Leicester és a Manchester United is letaszíthatja a dobogóról, sőt, akár az ötödik helyre is visszacsúszhat.

A Manchester City Brightonban vendégeskedett, és nem okozott számára gondot a házigazdák legyőzése: Josep Guardiola együttese 5-0-ra nyert. A Manchester City sorozatban három idegenbeli vereség (sorrendben a Manchester United, a Chelsea és a Southampton) után javított a triplázó vezetésével. A Brighton még nem dőlhet hátra, papíron kieshet, a Manchester City viszont már semmiképpen sem veszítheti el a második helyét a hátralévő három fordulóban.

Premier League, 35. forduló. Szombat: Norwich City–West Ham United 0-4, Watford–Newcastle 2-1, Liverpool–Burnley 1-1, Sheffield United–Chelsea 3-0, Brighton–Manchester City 0-5. Vasárnap: Wolverhampton Wanderers–Everton 13.00 (tv: Spíler 1), Aston Villa–Crystal Palace 15.15 (Digi Sport 2), Tottenham Hotspur–Arsenal 17.30 (Spíler 1), Bournemouth–Leicester City 20.30 (Digi Sport 2). Hétfő: Manchester United–Southampton (Digi Sport 1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.