Párját ritkító Milan-siker a Juve ellen

A gól nélküli első félidőt követően az 53. percre kétgólos előnybe került a vendégcsapat.

Ch. Gáll András
Forrás: MTI2020. 07. 08. 7:53
null
Meglepő Milan-siker Forrás: acmilan.it
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Párját ritkító Milan-siker a Juve ellen. A piros-feketék – akik nagyon érdeklődnek iránt – a San Siróban 4-2-re legyőzték az éllovas és címvédő Juventust az olasz labdarúgó-bajnokság 31. fordulójának rangadóján kedden.

 

Meglepő Milan-siker
Fotó: acmilan.it

A gól nélküli első félidőt követően az 53. percre kétgólos előnybe került a vendégcsapat Rabiot nagyszerű és Ronaldo ügyes gólja után, de a hazaiak a második játékrész közepén öt perc alatt fordítottak – bár azt kevesen értették, hogy miért ítélt tizenegyest a bíró, amit Ibrahimović értékesített –, majd a 80. percben kétgólosra növelték a különbséget. Ronaldo egyébként már 26 gólos, három gólra megközelítette a góllövőlistán Ciro Immobilét (Lazio).

A Serie A történetének két legeredményesebb csapatának párharca az elmúlt években elég egyoldalú volt: a legutóbbi 15 bajnoki összecsapásuk közül a milánóiak másodszor nyertek, 13 vereség mellett. A Milan ezt megelőzően 2016 októberében diadalmaskodott.

A párját ritkító milánói győzelemnek a – Leccében 2-1-es vereséget szenvedő – Lazio is örülhetett, hiszen Simone Inzaghi együttesének hátránya így hét pont maradt az éllovas Juventusszal szemben.

Serie A, 31. forduló: AC Milan–Juventus 4-2 (Gólok: Ibrahimović, Kessié, Leão, Rebić, ill. Rabiot, Ronaldo), Lecce–Lazio 2-1. Az élcsoport: 1. Juventus 75 pont, 2. Lazio 68, 3. Internazionale 64 (30 meccsből), 4. Atalanta 63 (30), 5. Milan 49, 6. Roma 48 (30), 7. Napoli 48 (30).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.